Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Tjerko F.

  Tjerko F.

  Dertiger Tjerko F. doet zich voor als succesvol ondernemer. Hij rijdt in dure auto’s en heeft altijd de nieuwste mobiel op zak. Maar achter deze mooie façade gaat een hele andere werkelijkheid schuil. Want F. betaalt zijn rekeningen niet. Met gladde praatjes en mooie beloftes spant hij mensen voor zijn karretje en laat hij zelfs mensen voor zich werken.

  Bedrijfjes

  Met de diverse bedrijfjes die de geboren Naardenaar heeft gehad, is voor tonnen aan schuld gemaakt. Zo heeft F. diverse schoonmaakbedrijven en een hoveniersbedrijf op zijn naam gehad. Als we een deel van de openstaande rekeningen in handen krijgen, zien we dat de rekeningen variëren van honderd tot tienduizenden euro’s. 

  Telefoonrekeningen

  F. slaagt er keer op keer op nieuwe telefoonabonnementen af te sluiten. Hij heeft voor een vermogen aan rekeningen open staan bij diverse telecombedrijven. Uitschieter is een factuur van maar liefst bijna 18.000 euro bij Yes Telecom.

  Bedrijfsuitje

  Tjerko F. heeft er met name een handje van om duur te doen op kosten van een ander. Dat blijkt onder meer uit een bedrijfsuitje dat hij in 2012 organiseert. Hij laat zich dan met  7 man door een limousine afzetten in Rotterdam bij restaurant Las Palmas van de befaamde televisie kok Herman den Blijker. Met zijn snelle tong krijgt F. het voor elkaar om alles op rekening te laten zetten. Uiteraard krijgen zowel het vervoersbedrijf, als de televisie kok niet betaald.

  Personeel niet betaald

  Ook het personeel dat met F. in zee gaat, komt er aan het einde van de rit berooid van af. Zo neemt hij mensen in dienst die hij niet betaalt om vervolgens gewoon niets meer van zich te laten horen. Een van zijn ex-compagnons zit na het zakelijke avontuur met Tjerko F. zo diep in de financiële ellende, dat hij een zelfmoordpoging doet. Een omstander kan ternauwernood voorkomen dat hij zich voor de trein gooit.

  Ex-vriendinnen

  Opgelicht?! sprak ook een aantal exen van F. Al deze vrouwen zijn financieel gedupeerd door de blonde Casanova. Twee ervan zitten zelfs in de schuldsanering.

  Verleden

  En ook het verleden van F. spreekt boekdelen. In 2006 is hij korte tijd in dienst bij een auto bedrijf in Den Haag. Ontslag volgt als blijkt dat hij aanbetalingen die cash worden gedaan, in eigen zal steekt en probeert met valse gegevens financieringen voor auto’s los te peuteren.

  Opgelicht?! slaagt erin F., die geen vaste woon-of verblijfplaats heeft, op te sporen. Als we hem confronteren met alle feiten, belooft hij beterschap. Zijn het de loze woorden van een notoire leugenaar of niet?

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant