Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Thijs van E.

  Thijs van E.

  Een dakkapel is een mooie manier om het aantal vierkante meters van een ruimte te vergroten. Het is een aankoop in je leven die je niet vaak zal doen. De kosten van de dakkapel zijn niet gering, zeker enkele duizenden euro’s. Het is dan ook verstandig om een specialist in de arm te nemen, die veel kennis van zaken heeft.

  Dakkapellen kunnen op verschillende manieren geïnstalleerd worden. Traditioneel worden ze getimmerd op het dak waar ze ook geplaatst worden. Daarnaast zijn er ook prefab dakkapellen die vooraf worden geproduceerd en binnen een dag op het dak worden gemonteerd. Struinend op het internet blijkt dat het aanbod enorm is. Enfin, genoeg keuze. Hoe kies je daar het juiste bedrijf uit?

  Transparant Dakkapellen

  Friso, Joos en Marion en Michel gaan allen in zee met Transparant Dakkapellen. Het bedrijf heeft een mooie en professionele website en de offertes zijn overzichtelijk en duidelijk. De eigenaar Thijs van E. komt bij de mensen langs om te adviseren. Zijn verhaal klinkt erg goed en hij lijkt veel kennis van zaken te hebben. De prijs is marktconform. Het bedrijf opereert zeker niet aan de onderkant van de markt. Alleen de aanbetaling voor de dakkapel is aan de forse kant. De kopers betalen bijna allemaal de helft al aan en daar gaat het ook hoofdzakelijk mis. Meerdere mensen betalen meer dan 30.000 euro en allen krijgen niet geleverd. In eerste instantie geeft Thijs aan dat er een conflict is met een leverancier waarmee vorig jaar de samenwerking werd beëindigd. Echter, ook hierna doen klanten een aanbetaling en krijgen ze niets geleverd.

  Failliet

  De problemen bij Transparant Dakkapellen staan niet op zichzelf. Thijs van E. zorgde met twee eerdere bedrijven al voor problemen in de bouwwereld. Eind 2011 start hij de eenmanszaak twICE Bouw. In 2012 komen de eerste klachten al naar boven. Op een bedrijvenwebsite staan meerdere klachten van mensen die na de aanbetaling niets meer horen van het bedrijf of die ontevreden zijn over de geleverde werkzaamheden. TwICE Bouw wordt in 2013 uitgeschreven uit de kamer van koophandel en Thijs gaat samenwerken met een compagnon. Ze starten samen het bedrijf dakkapellenvoordeel.nl. Echter, dit bedrijf is geen lang leven beschoren en gaat in 2014 failliet. Behalve gedupeerde klanten zijn er ook veel leveranciers en medewerkers die nog geld moeten krijgen. Vlak voor het faillissement had Thijs ook nog de twijfelachtige eer te gast te zijn bij het programma ‘Boeven uit de bouw’. Uit de beelden blijkt dat ze levensgevaarlijk broddelwerk leverden, als ze al leverden. Een handelwijze die overeenkomt met de huidige praktijken bij Transparant Dakkapellen.

  Investeerder

  Na het faillissement gaat Thijs door in de dakkapellen-branche, nu samen met zijn oudere broer. Dat gaat eerst goed, maar als Thijs medio 2016 Transparant Dakkapellen overneemt, loopt het helemaal mis. Het geschil met de leverancier van het bedrijf moet uiteindelijk voor een rechter worden beslecht. Opgelicht?! spreekt Thijs na de zitting. Hij geeft aan dat inmiddels een nieuwe investeerder is gevonden. Of de aanbetaalde dakkapellen nog geplaatst gaan worden, is nog zeer de vraag. Een nieuw faillissement staat op stapel want de aanvraag voor het faillissement is al gedaan en wordt in mei behandeld bij de rechter.

  Tips

  Waar moet je op letten als je een dakkapel gaat kopen? In dit hulpartikel hebben we enkele tips voor je op een rij gezet.

 • Ook interessant