Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • T. Producties/IB Company

  T. Producties/IB Company

  Reclame maken is dé manier om nieuwe klanten te werven. Dit kan onder meer door een bedrijfsfilm. Het is de ideale manier om een goede indruk te maken op potentiële klanten, zeker als die film op DVD huis aan huis verspreid zal gaan worden. Al met al en lucratief aanbod en daar schijnt de productie “Holland in Beeld” aan te voldoen.

  Verspreiding laat op zich wachten

  De serie “Holland in Beeld” bestaat uit een aantal vaste elementen. Enerzijds wordt er achtergrondinformatie over de desbetreffende gemeente gegeven. Anderzijds biedt het de lokale ondernemers een mogelijkheid om te adverteren. Gemiddeld doen er per gemeente vijftien middenstanders mee. Ook het feit dat de gemeente lijkt mee te werken aan de productie wekt vertrouwen. De bedrijfsfilm wordt gemaakt. Er komt een scenarioschrijver en cameraman langs en het wordt gemonteerd. Een proefexemplaar krijgen de ondernemers wel, maar die DVD verspreiding, waar het de ondernemers om te doen is, laat op zich wachten.

  Problemen T. producties

  Het product “Holland in Beeld” is afkomstig van het bedrijf T. Producties, dat jarenlange ervaring heeft met het maken van bedrijfsfilms. In 2008 wordt het bedrijf van Paul T. overgenomen door Erik den Adel. Daar beginnen voor Erik de problemen. Volgens Erik klopt de boekhouding over 2007 niet en is er een vermogensgat van 4 ton ontstaan. Ook blijkt na de overname dat de achterstand van uitgiftes van DVD’s groter is dan verteld. Vanaf het begin krijgt hij klachten van klanten die in 2007 in zee zijn gegaan met T. Producties. Vanwege alle problemen doopt Erik het bedrijf om tot IB Company.

  Paul T. als reddende engel

  Maar de naamsverandering leidt ook niet tot het gewenste succes. Erik wil in februari het bedrijf failliet laten gaan, maar Paul T. werpt zich op als reddende engel. Hij komt terug om het bedrijf te redden door een drastische maatregel. Geen huis aan huis DVD verspreiding meer. Alle bedrijfsfilms worden op de website Vididoc geplaatst. Erik den Adel doet een stap terug en T. komt weer aan het roer.

  Failliet

  Toch gaan er wederom dingen fout. Veel bedrijven pikken het alternatief niet, maar krijgen niet hun geld terug. Ook wordt er vanuit het bedrijf in onder meer Barneveld nieuwe klanten geworven die een DVD verspreiding beloofd krijgen, terwijl ondernemers in Ermelo al in maart op de hoogte werden gesteld dat verspreiding er niet meer in zit. Lang niet alle bedrijven krijgen te horen dat de uitgifte niet meer gaat plaatsvinden. De koerswijziging levert niet de nodige geld op en het bedrijf gaat failliet.

 • Ook interessant