Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Sjaak S.

  Sjaak S.

  Dansen voor het goede doel tijdens de Rotterdamse Dance-parade. Dus er moet geld ingezameld worden.

  Sjaak S. is in 2007 korte tijd eigenaar van dancekrant Guestlist. Daarmee gaat hij een stichting tegen zinloos geweld steunen, die Dasav (Dance and Sport against Violence) heet. Samen met Dasav wil S. de afterparty van de Dance-parade 2007 organiseren in het Maasgebouw. Deze locatie moet natuurlijk mooi aangekleed worden en Dasav zal alle kosten vergoed krijgen. Niets is minder waar en Dasav wordt als zinloos-geweld-stichting juist financieel en promotioneel geweld aangedaan.

  Trance-feesten

  Sjaak S. wil ook meerdere trance-feesten organiseren op het strand en hiervoor heeft hij bijvoorbeeld internationaal DJ Johan Gielen gecontracteerd, alleen blijven de betalingen uit en gaat het feest niet door. Zowel de strandtent als Gielen raken hierdoor gedupeerd.

  Huurschulden

  Niet alleen in de dancewereld dupeert Sjaak S. mensen. Op verschillende adressen heeft hij zijn huur niet betaald. En het blijft niet bij wanbetaling alleen, want de gepensioneerde Egbert Lange wordt, als hij notabene om zijn geld komt vragen, neergeslagen door S. Ook andere verhuurders vertellen ons hun verhaal. Een optelsom leert ons dat het gaat om een kleine 15.000 euro aan huurschuld.

  Drukwerk

  Met zijn drukwerk bedrijf dupeert Sjaak meerdere drukkerijen. Hij laat in zijn uitgaanskrant, wiens naam hij inmiddels veranderd heeft in DutchDanceGuide, allerlei bedrijven adverteren. Deze bedrijven betalen S. gewoon voor de advertentieruimte. Vervolgens moet de krant gedrukt worden en dit besteedt S. uit en betaalt hij niet of mondjesmaat. Ook familiebedrijven die hard voor hun geld moeten werken lijden hierdoor schades van 70 en 80-duizend euro.

  Verschillende bedrijven

  Het bedrijf was in eerste instantie een eenmanszaak van Sjaak S. en deze is begin 2008 opgeheven. Toen waren er nog de twee BV’s van S.: Eij Media BV en I. S. Beheer BV. De handelsnamen van het drukwerk bedrijf en DutchDanceGuide vielen onder I. S. Beheer BV, maar door een onderlinge licentie-overeenkomst tussen beide BV’s mag Sjaak S. de handelsnamen ook gebruiken in Eij Media BV. Onder de loepI. S. Beheer wordt overigens op dit moment door de Kamer van Koophandel onder de loep genomen. Ze zijn van plan de b.v. te ontbinden omdat niet aan de voorwaarden van de Kamer wordt voldaan.

 • Ook interessant