Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Roy M.

  Roy M.

  Hij is de man die je van al schulden afhelpt, voorkomt dat je je huis kwijtraakt en dat je niet in de schuldsanering belandt. Maar uiteindelijk blijf je achter met nog meer schulden dan eerst. Roy M. biedt mensen hulp en laat zich daar goed voor belonen. Maar wat doet hij nu eigenlijk voor dat geld?

  Voordat Roy in de financiële huishouding van klanten dook, was hij op een heel ander gebied actief. Vanaf 1989 was Roy vooral druk in de auto-industrie. Na 10 jaar vertrekt hij met huis en haard naar Amerika. In Florida zou hij er diverse bedrijven op na houden die zich bezig hielden met financiële zaken en vastgoedprojecten.

  In 2005 keert Roy terug uit de Verenigde Staten. Hij is van plan om mensen met een financiële achterstand er weer bovenop te helpen en zorgen dat ze op termijn weer met een schone lei kunnen beginnen. Banken werken te omslachtig en schuldsaneringtrajecten duren veel te lang. Dat moet sneller en beter kunnen. Het lijkt een goed idee en vele mensen vertrouwen in hem. Sinds 2005 begint hij, met verschillende mensen, drie schuldsaneringbedrijven.  

  Het eerste bedrijf is DIMG, Dutch Invest Management Group. Omdat hij geen SER-inschrijving, de voorloper van de AFM vergunning, benoemt de stille kracht meerdere mensen tot directeur. Maar de bedrijfsvoering verloopt niet al te best. Een van de directeuren, Herman, die op staande voet wordt ontslagen, beseft pas na zijn vertrek dat hij wellicht zal opdraaien voor alle kosten die Roy op zijn naam heeft aangeschaft. Als Herman hem aansprakelijk wil stellen voor alle gemaakte kosten is Roy als sneeuw voor de zon verdwenen.

  In 2008 duikt Roy weer op. Dit keer gaat hij onder de naam handelsnaam BAB (Bemiddeling Advies Bureau) als financieel adviseur aan de slag en probeert hij wederom de problemen van zijn klanten op te lossen. Maar hij helpt ze van de wal in de sloot. Als het hem te heet onder de voeten wordt, vertrekt hij weer en is voor zijn slachtoffers niet te vinden.

  Tot 2010. Chantal, de gefingeerde naam van een hypotheekadviseuse, komt in contact met de malafide schuldhulpverlener. Ze starten het bedrijf All Financial Services dat op haar naam komt te staan. Om de BV op te richten leent Chantal van familie en investeert 20 duizend euro, de overige 40 mille zouden uit de zak van Roy komen. Na een maand is de firma nog niet ingeschreven, Roy stelt alles uit en Chantal maakt zich zorgen. Ze houdt hem aan het lijntje omdat ze bang is haar geld kwijt te raken, maar uiteindelijk waarschuwt ze alle klanten en is ook haar geld kwijt.

  M. is na een scheiding inmiddels enige jaren hertrouwd met een dame uit de Dominicaanse Republiek. Onlangs arriveerde hij op Schiphol, na een verblijf op het eiland. Opgelicht heeft daar een gesprek met hem.

 • Ook interessant