Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rob M.

  Rob M.

  Rob M. heeft het de afgelopen jaren zo bont gemaakt dat zijn achternaam in sommige kringen zelfs een werkwoord is geworden. Rob M. alias Zwart alias Vos heeft in het laatste decennium een spoor van vernieling achtergelaten.

  Ware kindervriend

  Rob ontpopt zich als een ware kindervriend en spant zich in voor het goede doel. De stichting ‘Sport voor iedereen’ wordt in het leven geroepen om Almeerse kinderen uit bijstandsgezinnen aan het sporten te krijgen. Niet alleen hardwerkende vrijwilligers maar ook diverse bekende Nederlanders, zoals tennisser Michiel Schapers en DJ Jeroen van Inkel, helpen hem om zijn doelstelling te verwezenlijken.

  Van benefietconcert tot faillissement

  Een groots opgezet benefietconcert blijkt in 2003 het begin van de ondergang voor ‘Sport voor iedereen’. Diverse partijen worden niet betaald en er worden veel te weinig kaarten verkocht. Daarna komen andere leden van de stichting erachter dat Rob de stichting met grote schulden heeft opgezadeld. Er is geen andere uitweg dan het faillissement voor de stichting aan te vragen. De curator doet na grondig onderzoek in 2004 aangifte en Rob wordt, zij het pas in 2008, veroordeeld voor faillissementsfraude.

  Dinerconcert met René Froger

  Ondanks het faillissement van ‘Sport voor iedereen’ heeft Almere toch voldoende vertrouwen in Rob om hem een concert, met René Froger in de hoofdrol, te laten organiseren. Samen met diverse ondernemers in Almere Haven wordt er een dinerconcert georganiseerd. Maar als de ondernemers er op een gegeven moment achterkomen dat René Froger niet betaald is en de kaartverkoop tegenvalt, trekken ze zelf de stekker eruit. Mensen die via Rob een kaartje hebben gekocht komen ook van een koude kermis thuis en krijgen hun geld niet terug. 

  Okidoki

  Na de vele debacles in Almere verlegt M. zijn werkterrein naar Lampegat. Op de Eindhovense basisschool van zijn kinderen leert hij Susanne Peeters kennen. Zij is geënthousiasmeerd over Rob’s idee om een kinderkrant op te richten. De krant, Okidoki, blijkt een daverend succes en wil graag landelijk gaan. Daarvoor wordt de stichting Pragmat in het leven geroepen. Rob, die de dagelijkse touwtjes in handen heeft, wil geen zitting nemen in het bestuur. Toch zorgt zijn werkwijze wederom voor grote schulden en blijven de leden van Pragmat berooid achter. Eén van de geldschieters van de Okidoki is de gemeente Eindhoven. Na uitvoerig onderzoek naar de handel- en wandelgangen van M. doet ook de gemeente aangifte.

  Aangiftes

  Maar niet alleen de gemeente Eindhoven heeft tegen hem in aangifte gedaan. Ook twee voetbalclubs blijken gedupeerd te zijn door Rob. Jeugdvoetballers van WVVZ zouden dit jaar voor 13.000 euro naar Zwitserland gaan. Het hele jaar hebben de spelertjes gespaard, maar vlak voor de reis blijkt dat Rob het hele bedrag in eigen zak heeft gestoken.

  Opgelicht?! gaat met alle informatie op zak naar Eindhoven om Rob eens flink aan de tand te voelen. 

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant