Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Raymond P.

  Raymond P.

  Raymond P. huurt woningen en leeft ze volledig uit, zonder ooit een cent huur te betalen. Meubels van de verhuurders verdwijnen uit de woningen, maar stapels onbetaalde rekeningen blijven wel achter.

  Raymond P. begeeft zich op de huurdersmarkt, maar toont ook meerdere malen interesse in een koophuis. Bij een koopwoning weet hij zelfs een 'proefwonen'-periode af te spreken, vervalst een huurcontract en weigert de woning te verlaten. Maar ook anderen zijn gedupeerd door Raymond P.

  Huurachterstand

  Roel Visser verhuurt zijn woning voor een jaar aan Raymond, maar de huur krijg hij niet. Als Ray dan eindelijk betaalt in de vorm van een cheque van zijn Amerikaanse bank lijkt alles opgelost. Tot blijkt dat de cheque niet kan worden uitgekeerd. Inmiddels heeft Raymond P. een huurachterstand van 5800 euro voor vier maanden huur en Roel probeert via de rechter P. uit zijn huis te krijgen en hem tot betalen te dwingen. Helaas duurt het echter nog bijna een jaar voor P. zijn koffers pakt en vertrekt, maar zonder ooit te betalen.

  Lastig

  Raymond P. verhuist een aantal maal, om zijn geld eisende verhuurders te ontlopen, maar voelt zich niet bezwaard om hen te blijven lastigvallen. Intimiderende e-mails, vervelende smsjes midden in de nacht en zwaarder geschut als dichtlijmen van sloten zijn voor hem de normaalste zaak van de wereld.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant