Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Peter M.

  Peter M.

  Peter M. begint in 2001 samen met Rob Wolters ARP een asbestverwijderingsbedrijf. Nog geen jaar later beëindigd Wolters de samenwerking, omdat M. teveel financiële problemen veroorzaakt. Dan begint Peter in 2005 zijn eigen bedrijf: MIG Asbestverwijdering C.V.

  Gratis materiaalM. heeft met zijn bedrijf werk genoeg en daarvoor huurt hij voor enorme bedragen aan materiaal. Veel van de verhuurders worden echter niet betaald en MIG Asbestverwijdering CV gaat in november 2006 failliet. Dat weerhoudt M. er echter niet van om door te gaan met zijn praktijken. Hij richt MIG Asbestverwijdering BV op, maar gaat ook verder met de CV.

  Erkenning

  M. heeft op naam van deze CV in België een erkenning gekregen om asbest te verwijderen. Deze erkenning heeft hij in januari 2007 gekregen, op MIG Asbestverwijdering CV. Dit bedrijf is echter al in november 2006 failliet gegaan. M. verwijdert dus asbest met een erkenning op een bedrijf wat al failliet is.

  Licentie intrekken

  Een van de schuldeisers laat het er niet bij zitten en laat de Belgische licentie om asbest te verwijderen intrekken. De Belgische justitie is hiervan op de hoogte en heeft een grootschalig onderzoek naar M. gestart dat nog maanden zal voortduren.

  Onbekende referenties

  MIG Asbestverwijdering heeft een website met imposante referenties. De meeste referenties blijken Peter M. en MIG Asbestverwijdering echter niet te kennen of hebben nooit rechtstreeks met hem te maken gehad.

  Slecht geregeld

  Met personeel gaat M. ook niet zorgvuldig om; vele werknemers moeten nog loon van hem krijgen, en de meesten hebben nooit een dag ingeschreven gestaan of hebben geen contract gekregen, terwijl ze met de levensgevaarlijke stof asbest hebben gewerkt. Wanneer er om loon wordt gevraagd heeft M. telkens een ander verhaal, zijn computer is stuk, hij is het vergeten of hij beloofd het 'morgen' te zullen overmaken. Wie te vaak vraagt om zijn loon krijgt te horen dat als hij het nog één keer vraagt, hij helemaal geen loon meer zal krijgen.

  Nog één kans

  Een van de bedrijven die materiaal heeft verhuurd aan M. weet het goed gemaakt; M. mag een klus voor hen doen, als onderaannemer en het geld wat daarmee binnenkomt zal verrekend worden met de factuur die nog openstaat voor gehuurd materiaal. Al snel gaat dit mis, M. is helemaal niet aan het werk op de klus, en de verhuurder moet alsnog zelf de klus afmaken. De rekening van de verhuurder is door M. nog steeds niet voldaan.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant