Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Peter K.

  Peter K.

  Peter K. is een man met vele gezichten. Zijn ex-partners omschrijven hem als een lieve zachtaardige man die graag een handje meehelpt, maar ook een man die niet vies is van een leugen en door wie je zonder dat je het weet diep in de schulden raakt.

  Huwelijken

  Peter K. heeft meerdere huwelijken achter de rug. Zijn eerste twee vrouwen en kinderen laat hij al achter met een enorme schuld, maar bij zijn derde vrouw maakt hij het helemaal bont. Peter regelt de post, de belastingen en alle andere betalingen. Peter wordt volledig vertrouwd en houdt zijn derde vrouw zelfs een dikke vis voor; binnenkort ontvangt hij tonnen aan verzekeringsgeld na een eerder bedrijfsongeval. Peter had hierover regelmatig contact met zijn advocaat. Samen keken Peter en zijn vrouw naar mooie grote huizen en droomden ze van een mooie toekomst zonder geldzorgen. De werkelijkheid ligt anders. Zijn vrouw komt erachter dat Peter nog veel achterstallige alimentatie moet betalen aan zijn kinderen en dat hij verzuimd heeft om rekeningen te betalen. Daarnaast blijkt Peter “fake” gesprekken te voeren over het te ontvangen geld. Er is nooit een ongeluk geweest en de advocaat die Peter zei te bellen, bestaat niet. Zijn vrouw is woedend en gooit hem het huis uit, achterblijvend met een schuld van 35.000 euro.

  Anita

  Peter blijft niet lang alleen en ontmoet Anita tijdens het werk. Peter trekt snel bij Anita in en ook zij is verblind door verliefdheid. Anita draait nachtdiensten en Peter die al snel zijn baan verliest, zegt dat hij wel alle financiën zal verzorgen. Ook nu betaalt Peter niets. Pas wanneer de deurwaarders op de stoep staan, weet Anita hoe laat het is. Anita raakt door alle schulden haar huis en haar bedrijf kwijt en moet jarenlang bij haar bejaarde moeder op de grond slapen. Achteraf blijkt Peter ook Anita’s autistische dochter 4000 euro afhandig gemaakt te hebben en haar bedreigd te hebben met de dood als ze dit tegen haar moeder zou vertellen.

  Politie

  Na een tussenstop bij een vriend van wie Peter spullen ontvreemdt, komt hij terecht bij Elisabeth. Tegen haar zegt Peter dat hij bij de parketpolitie werkt. Zij gelooft hem vanwege de rijkspas die hij bij zich draagt. Peter laat Elisabeth weten dat hij 4 miljoen euro zou erven na het overlijden van zijn zus. Ook met haar gaat hij kijken naar grote huizen en spiegelt haar de toekomst rooskleurig voor. Wanneer Elisabeth erachter komt dat Peter helemaal niet bij de politie werkt, maar elke dag thuis bij haar op de bank zit, leeft op haar zak en liegt over de erfenis gaat Peter ervandoor.

  Nieuw slachtoffer

  De moeder van Wesley is het volgende slachtoffer van Peter. Peter die zich nu Peter Frantzen noemt vertelt ook hier weer dat hij bij de politie werkt. Hij versterkt zijn verhaal door een keer een speurhond mee naar huis te nemen en een kluis te kopen voor zijn dienstwapen. Opnieuw krijgt Peter zogenaamd veel geld. Dit keer gaat het om 250.000 euro aan verzekeringsgeld na een aanrijding. Wanneer het geld maar niet komt en de verhalen van Peter steeds ongeloofwaardiger worden kijkt de moeder van Wesley in de portemonnee van Peter. Hier vinden ze de rijkspas en zien ze dat Peter eigenlijk Peter K. heet. Ook vinden ze een telefoon die volstaat met appjes. In de app gesprekken lezen ze hoe Peter omschrijft dat hij zo’n lekker leven nu heeft en dat ze allemaal in zijn leugens trappen. Peter wordt op straat gegooid en laat het gezin verbijsterd achter.

  Beveiligingsbedrijf ACL

  Peter leert niet van zijn fouten hij blijft van de ene vrouw naar de andere vrouw hoppen. Hij krijgt een relatie met een vrouw uit Susteren. Hij noemt zich opnieuw Peter Frantzen en besluit samen met haar een beveiligingsbedrijf ACL op te starten. Peter zou veel geld krijgen na het overlijden van zijn zus en daar konden ze alles van betalen. Er werden werknemers aangenomen die  een opleiding tot beveiliger konden gaan volgen bij een opleidingsinstituut genaamd OPB van Francois Nicoll. Daarnaast konden ze een stage lopen bij het beveiligingsbedrijf Profi-Sec. Wanneer tijdens de opleiding blijkt dat Peter papieren vervalst heeft en dat er helemaal geen afspraken zijn met Profi- Sec, wordt het Peter te heet onder de voeten en vlucht hij opnieuw. Zijn vriendin blijft achter met een schuld van 16.000 euro. De eigenaar van OPB strijkt met zijn hand over zijn hart en zorgt ervoor dat de cursisten verder kunnen gaan met hun opleiding. Ook besluit hij de ex-vriendin van Peter niet te laten opdraaien voor de kosten. Iedereen baalt ontzettend van de situatie, maar probeert er het beste van te maken. Wanneer één van de cursisten besluit langs te gaan bij de ex-vriendin van Peter doet tot zijn verbazing opeens Peter K. zelf de deur open.

  Hij is óf helemaal niet weg gegaan óf zijn ex heeft hem weer in de armen gesloten. Het feit blijft dat er nog steeds 16.000 euro schuld open staat bij het OPB. Wanneer directeur Francois Nicoll verhaal gaat halen, wordt Peter agressief en moet de politie er zelfs aan te pas komen.

  Ontkenning

  Opgelicht?! besluit dat de maat vol is en zoekt Peter op om zijn kant van het verhaal te horen. Wanneer onze verslaggever hem om uitleg vraagt, blijft hij ontkennen ook maar iets met bovengenoemde zaken te maken te hebben.

 • Ook interessant