Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nanne de G.

  Nanne de G.

  Opgelicht?! besteedde op 13 maart 2007 aandacht aan de slachtoffers van Nanne de G. in een emotionele uitzending. Naast het persoonlijke verhaal van inmiddels ex-vrouw Sjoerdtje van der Zee, doen ook de gedupeerde schoonouders en kennissen hun trieste relaas. In de reportage komt Nanne de G. ook persoonlijk aan het woord.

  Verkoper aan de deur

  In 2000 komt Nanne de G. als verkoper van Premier waterbedden bij Sjoerdtje van der Zee aan de deur. Een hele charmante man die met veel overtuiging zijn verhaal vertelt en enkele malen terugkomt. Met Kerst vraagt hij Sjoerdtje mee uit eten en van het een komt het ander. Nanne doet Sjoerdtje geloven dat hij miljoenen bezit en overlaadt haar met mooie kado's. Alles lijkt goed te gaan. Volgens Nanne kunnen Sjoerdtje en haar familie net zo rijk worden als hij. Hij kent een goede beleggingspoule waar hun geld binnen drie maanden verdubbeld is. Sjoerdtje en haar zus geloven hem en zetten samen 40.000 euro in.

  Bruiloft

  Tussen Nanne en Sjoerdtje gaat het prima, ze krijgen een kindje samen, gaan trouwen en op huwelijksreis. Maar eenmaal thuis begint de ellende. Sjoerdtje komt achter de praktijken van Nanne. Hij heeft stiekem geld van de rekening van de ouders van Sjoerdtje gehaald. Ook van het geld dat bij Nanne belegd is, horen ze niets meer.

  Vreselijke ontdekking

  Sjoerdtje doet een vreselijke ontdekking: Nanne zit tot over zijn oren in de schulden en heeft al die tijd tegen haar gelogen. Haar wereld stort in. Dan komt ze er ook nog achter dat Nanne buiten haar om 88.000 euro geleend heeft van haar ouders, die net hun huis verkocht hadden. Nanne verbood het de ouders om Sjoerdtje in te lichten en wist de hele familie te manipuleren met zijn mooie praatjes. Hij had elke keer weer een nieuwe smoes en verviel vaak in zijn slachtofferrol. Sjoerdtje heeft Nanne uit huis gezet en zij en haar familie blijven achter in een grote puinhoop.

  Bedrijven opgelicht

  Ook vele bedrijven zijn door De G. opgelicht. Deze pathologische leugenaar heeft iedereen om de tuin geleid. Auto's die niet betaald werden en huizen die hij uiteindelijk niet kon betalen en die daarna voor een veel lagere prijs verkocht moesten worden. Zelfs zijn eigen bruiloft, waarvoor hij nog 5000 euro van de ouders van Sjoerdtje leende, heeft hij nooit betaald.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant