Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mineke R.

  Mineke R.

  Mineke heeft de gave om snel een emotionele band met mensen aan te gaan. Zo gauw ze goed contact heeft met mensen, maakt ze er meedogenloos misbruik van. Haar doel: gratis krijgen wat ze nodig heeft. Reparaties aan haar auto, spullen voor haar paarden, woonruimtes, spullen voor haar winkel. Meer dan 18 gedupeerden vertelden aan de redactie van Opgelicht?! hun verhaal.

  Huurschuld

  Vanaf 2006 huurt Mineke een huis in het Belgische Lommel. Met de verhuurster van het huis gaat ze een vriendschap aan. De verhuurster introduceert haar bij de countryclub, een bevriende bankemployee, een computerhandelaar, noem maar op. Stuk voor stuk licht ze hen op. Zo krijgt ze het zelfs voor elkaar om vals geld bij een bank om te wisselen en er met 5.000 euro vandoor te gaan. Ze koopt een laptop die ze nooit betaalt en weigert de rekening voor de huur van een feestzaal te vereffenen.

  Vriendschap

  De verhuurster die dacht aan Mineke een goede vriendin te hebben, voelt zich emotioneel bekocht.  In haar eigen vriendenkring introduceerde ze een wolf in schaapskleding zonder dat ze het zelf wist. Ze kwam er pas achter nadat Mineke maanden lang geen huur aan haar betaalde en van de een op de andere dag vertrok. In dezelfde periode werkte Mineke voor Esther de Groot als vertegenwoordiger in kralen. De opbrengsten steekt ze vooral in haar eigen zakken. Esther wordt voor ruim 40.000 euro benadeeld.

  Autoreparaties

  Ook Peter hield een kater over aan zijn ontmoetingen met deze gehaaide tante. Peter heeft een autogarage en voerde diverse reparaties uit. Wederom weigert Mineke te betalen. De onenigheid loopt zo hoog op dat Mineke Peter beschuldigt van autodiefstal en de politie op hem afstuurt. De rechtszaak hierover heeft Peter gelukkig gewonnen.

 • Ook interessant