Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Math D.

  Math D.

  Matthias “Math’ D., is een fantast! Al jaren lang gaat hij relaties aan met verschillende vrouwen, trekt bij ze in, oppert de mooiste plannen, rommelt met documenten, verzint beschikbare kapitalen en vertrekt wanneer de puinhoop te groot wordt. Inmiddels is hij 55 jaar, maar hopt hij nog steeds van plek naar plek.

  Afgelopen januari ontdekte Astrid ineens dat haar vriend zonder iets te zeggen was vertrokken. Het was haar meteen duidelijk dat hij niet meer terug zou komen. Hij had de auto van de buurvrouw ‘geleend’ en was weg. Niemand wist waar naar toe.

  De volgende dag kreeg Astrid te horen dat ze haar huis uitgezet werd. Haar huis was per executieveiling verkocht. Astrid wist nergens van. De man die ze twee jaar lang vertrouwde bleek van al hun gezamenlijke dromen een gigantische puinhoop gemaakt te hebben. Ze zouden van haar 2-onder-1-kap-woning één woning maken, omdat hij het andere deel erbij gekocht had (later bleek dat hij dit niet kon betalen, de bankafschriften van rekeningen waarop hij ruim 8 miljoen zou hebben, waren vervalst). Ze lieten een aannemer alles verbouwen en een rietdekker het dak volledig vernieuwen. De oude boedel verkocht hij alvast via Marktplaats.

  Hij is Math D. en hij was gevlogen. Astrid bleef achter in een half-afgebouwde woning,  een onbetaalde aannemer en rietdekker, een half dak en het bevel om de woning die ooit van haar was zo snel mogelijk te verlaten.

  Twee jaar eerder, vlak voordat hij bij Astrid introk, woonde hij in Duitsland bij Jeannette. In 2006 hadden ze elkaar via internet leren kennen.  Ze kregen een los/vast-relatie. In 2008 kocht Jeannette in Sauerland een huis. Hij trok bij haar in. Samen werkten ze hard aan het huis om het een mooi verblijf te laten zijn, waarvan ze ook een verdieping konden verhuren aan toeristen. Hij was enthousiast en besloot, met behulp van een Nederlandse makelaar om nog paar pandjes te kopen in de omgeving. Toen Jeannette ziek werd zou hij de administratie regelen. Hij haalt 21.000 euro van haar rekening. Als zij hier vragen over stelt, beweert hij dat het snel goed komt. Hij is immers druk met de aankoop van een ander pandje. Echter, niemand wordt betaald. De Duitse aannemer niet, de makelaar niet  en de mensen die hem onroerend goed verkochten al helemaal niet. Toch blijft hij beweren erg vermogend te zijn, dus alles komt goed. Eind 2009 is Jeannette met hem in een vakantiepark voor Kerst. Ze krijgen een woordenwisseling. Hij zegt dat ze beter een uurtje kan gaan liggen. Als Jeanette wakker wordt is hij weg met haar auto, laptop, telefoon en camera.  

  Hij is Math D. en hij was gevlogen. Jeannette bleef achter. Zonder geld en zonder vertrouwen in de medemens.

  Begin 2012 start Opgelicht een onderzoek naar hem. Al snel blijkt dat meerdere aangiften tegen hem zijn gedaan. Begin 2012 bleek hij alweer bij een nieuwe vrouw ingetrokken te zijn, dit keer in Enschede. En bleek dat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten voor oplichting uit 2004. Destijds had hij zich ten onrechte voorgedaan als rijinstructeur.  Nadat de gelden waren geïncasseerd voor rijlessen, ging hij ervandoor. Hij is Math D. en hij was gevlogen. Zoals altijd...

 • Ook interessant