Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Leon C.

  Leon C.

  De opvliegerige klusjesman Leon C. houdt er een aparte ondernemingszin op na. Zijn bijnamen zijn al even talrijk als de faillissementen die hij heeft veroorzaakt. Leipe Lei, ook wel Dikke Lei genoemd, is bereid om persoonlijk aan Opgelicht?! zijn verhaal te doen.

  Klachten

  De feiten die spreken uit de vele klachten die Opgelicht?! over Leon C. ontvangt, liegen er niet om. De Venlonaar maakte er een gewoonte van om voor zijn diverse bedrijven spullen aan te schaffen of te huren zonder daar een cent voor te betalen. Zelfs zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel betaalt hij niet. Zijn huurbazen vissen achter het net en lijden allemaal schade. Mensen vertellen ons dat Leon al jaren zonder rijbewijs rondrijdt in verschillende auto’s, met zijn dochtertje op de achterbank.

  Bedreigingen

  Leon C. maakt er duidelijk al jaren een potje van. En schuldeisers die hun geld terug willen, krijgen een wel hele vervelende kant van hem te zien. Leon bedreigt hen en sommige krijgen zelfs echt met fors geweld te maken.

  Gegijzeld

  Leon’s manier van ondernemen leidt er zelfs toe dat hij in de gevangenis belandt, doordat hij niet meewerkt in een faillissement. In opdracht van de curator wordt hij daarom gegijzeld door de politie.

  Verhaal

  Als Leon lucht er lucht van krijgt dat Opgelicht?! met zijn zaak bezig is, belt hij ons op. Hij wil met alle plezier zijn kant van het verhaal komen vertellen bij de TROS. En ook uitleggen waarom hij nu geen klusjesman meer is, maar de eigenaar van een heus incassobureau, dat hij begonnen is, ondanks dat hij niet van plan lijkt om zijn eigen schulden van ruim vier ton terug te betalen. Zijn verhaal is niet erg overtuigend.

  Wanpraktijken

  We weten zeker dat er meer dan honderd bedrijven te maken hebben gehad met de wanpraktijken van C.. Ofwel privé, ofwel met een bedrijf waar hij eigenaar van was of de man op de voorgrond. Pelle Keukens & Sanitair, Schilder- en Klusbedrijf C., Onderhoudsbedrijf C., De Golde Jaore: allemaal failliet. Faillissementen uit het verleden zijn niet opgelost en de schulden daarvan staan nog steeds open.

  Fraude-onderzoek

  Volgens politie heeft er fraude-onderzoek gelopen naar Leon’s praktijken en bekijkt het Openbaar Ministerie momenteel wat er met dat onderzoek gaat gebeuren.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant