Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Lars W.

  Lars W.

  Je hebt je al maanden verheugd op een leuk avondje uit. Gezellig met je vriendinnen naar The London Knights. Wanneer je op de dag zelf voor een dichte deur staat, valt het feestje in duigen.

  De 24-jarige Lars W. start in 2016 een evenementenbureau en denkt hiermee snel geld te kunnen verdienen. Hij denkt groots en boekt meteen verschillende artiesten zoals Marianne Weber, Dennie Christian en Django Warner bij artiestenbureau Jan Vis voor een schlagerfestival in Nijmegen. De kaartverkoop gaat van start, maar al snel wordt de locatie veranderd van Nijmegen naar Amsterdam, zonder dat het boekingskantoor hiervan op de hoogte wordt gesteld. Jan Vis boekt voor 16.000 euro aan artiesten en ontvangt van Lars een kleine aanbetaling. Totdat hij door Lars wordt gebeld dat de show niet door kan gaan, omdat zijn vrouw zou zijn overleden bij een bevalling.

  Kaartverkoop

  Ondertussen is Lars bezig om Ladies Nights te organiseren in vier verschillende steden. Hij neemt contact op met The London Knights, een mannelijke stripformatie, en DJ Matsoe Matsoe om de vrouwen te vermaken. Op zijn eigen pagina en via vakantieveilingen verkoopt hij kaarten. Veel vrouwen verheugen zich op een gezellig avondje uit. Alleen Lars komt niet over de brug met betalingen voor de geboekte artiesten, terwijl hij wel reclame maakt met hun namen en geld binnenhaalt.

  Auto-ongeluk

  Net voordat de shows plaats zouden vinden, neemt Lars contact op met Marlon, de manager van The London Knights. Tegen haar zegt hij dat de shows niet door kunnen gaan, omdat hij een auto-ongeluk heeft gehad. Wanneer Marlon contact krijgt met de zalen waar de shows plaats zouden vinden, blijkt dat de zalen nooit zijn geboekt. Er konden dus helemaal geen shows plaatsvinden. De vrouwen die kaarten hebben gekocht, kunnen niet allemaal op tijd geïnformeerd worden en staan dus voor een dichte deur. Wanneer ze contact opnemen met Lars geeft hij aan dat ze op zijn site een formulier kunnen invullen. Op deze manier kunnen ze hun geld terugkrijgen. Wanneer de vrouwen het formulier invullen, blijkt dat dit niet verzonden kan worden. De vrouwen zijn woedend en velen doen aangifte. Daarnaast lopen ook de artiesten hun inkomsten mis.

  Verhaal vertellen

  Opgelicht?! wil graag opheldering van Lars en probeert hem te bereiken. Wanneer hij hier lucht van krijgt, belt hij zelf op en besluit hij langs te komen om zijn verhaal te vertellen. Lars vertelt ons dat hij het allemaal een beetje heeft onderschat. Hij had niet gedacht dat het zoveel werk zou zijn. Hij ontkent dat hij ooit heeft gezegd dat zijn vriendin zou zijn overleden: ‘Ik heb geeneens een vriendin’. Hij belooft alle gedupeerden terug te betalen. Opgelicht?! heeft aangeboden alle gegevens te verzamelen en naar hem door te sturen. We houden het in de gaten.

 • Ook interessant