Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jos F.

  Jos F.

  Jos F. komt uit een echte accountants familie, zijn vader richtte een accountantskantoor op in de jaren ‘40 en na zijn overlijden namen zijn broer Oscar en hij het bedrijf over. De broers hadden een goed lopend bedrijf en bouwden een grote klantenkring op met wie ze een goede vertrouwensband hadden. Helaas overleed broer Oscar op jonge leeftijd en gaat Jos verder. Jos komt graag langs bij zijn klanten om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken. ‘Uw belang is onze zorg’ is dan ook de slogan die op zijn website blinkt. Helaas kan Jos, die zich in 2012 heeft uitgeschreven als accountant, deze slogan niet waarmaken.

  Fouten

  Het begint klanten op te vallen dat er in de boekhouding ontzettend veel fouten worden gemaakt waardoor zij boetes ontvangen van de belastingdienst.  Wanneer zij Jos hierop aanspreken is hij niet bereikbaar, komt hij er maanden later pas op terug of laat hij zijn klanten het zelf oplossen. Toch blijft hij voor zijn werk torenhoge facturen sturen die per maand lijken op te lopen. Ook begint het op te vallen dat er kostenposten dubbel gefactureerd worden en wanneer klanten hem om uitleg vragen komt dit antwoord niet.

  Naheffingen 

   

  Een aantal klanten besluit bij het administratiekantoor weg te gaan en hun administratie over te laten nemen door andere bedrijven. Dan blijkt dat de administratie van F. zo’n zooitje is dat zelfs een heel team van fiscalisten er maanden op moet ploeteren. Ondertussen stuurt F. zelf opeens enorme naheffingen en krijgt een grondverzetbedrijf zelfs een rekening van 28.000 euro. 

  Wanneer de klanten de absurd hoge facturen weigeren te betalen sleept F. zijn eerder zo geliefde klanten meteen voor de rechter. 

  Rechtszaken die niet ophouden wanneer F. ze verliest,  hij gaat door tot in de hoge raad om zijn gelijk te krijgen. Zijn klanten sleept hij mee in deze jarenlange processen waardoor ze aan advocaatkosten ook nog eens duizenden euro’s kwijt zijn. 

  Kort geding 

   

  Wanneer Opgelicht?! F. contacteert over zijn werkwijze, krijgen we ellenlange mails waarin F. claimt zelf een slachtoffer te zijn. Wanneer we hem uiteindelijk met camera opzoeken om weerwoord te halen, vlucht hij weg in zijn auto en doet F. wat hij het beste kan, hij schakelt zijn advocaat in en probeert Opgelicht?! en zijn klanten monddood te maken door middel van een kort geding. 

  Belangrijke Update

  Op de website Nederweert24 staat een rectificatie over Jos F. Uit deze tekst kan worden opgemaakt dat het programma Opgelicht?! de uitzending van Jos F. van de website heeft gehaald, omdat Opgelicht?! niet meer achter zijn dossier staat. Dit is niet het geval. Opgelicht?! staat 100% achter zijn uitzending over Jos F en acht de beschuldigingen die in ons programma geuit worden tegenover Jos F worden juist en bewezen.

  Het is vast beleid van de redactie van Opgelicht?! om uitzendingen na een bepaalde tijd te verwijderen, behalve wanneer er nieuwe ontwikkelingen in een zaak zijn.

 • Ook interessant