Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Joris P.

  Joris P.

  De 31-jarige Joris P. uit Oss is al jaren getrouwd, maar ondertussen brengt hij andere vrouwen het hoofd op hol om ze daarna genadeloos op te lichten of te mishandelen.

  Zo begint hij jaren geleden een relatie met een vrouw. Al snel weet hij haar vertrouwen en dat van haar moeder te winnen. Joris trekt bij zijn nieuwe liefde in.

  Hij belooft haar gouden bergen, zegt vermogend te zijn, en haar toekomst zal voor altijd rooskleurig zijn. Joris laat de uitkering van zijn liefde op zijn rekening storten, zij ziet daar overigens geen cent van. Daarnaast vraagt hij een belastingteruggave aan, terwijl zijn vriendin daar nooit toestemming voor heeft gegeven. Maar het ergst vindt ze dat haar paard gedwongen door de manege is verkocht. Dit gebeurde omdat Joris de huur nooit heeft betaald, terwijl hij had toegezegd die kosten voor haar te betalen. De vrouw is tijdens haar relatie zwanger van hem geraakt en bevallen van een zoon. Door een verplichte DNA-test heeft ze aan kunnen tonen dat Joris daadwerkelijk de biologische vader is, terwijl hij dat continue blijft ontkennen. Joris lijkt de prins op het witte paard, maar kan van het ene op het andere moment gewelddadig worden. Zo slaat hij zijn vriendin met grote regelmaat. Ook tijdens haar zwangerschap stompt hij meerdere keren in haar buik.

  Deze vrouw is overigens niet de enige die Joris P. om de vingers wond. Ook Tessa kwam met hem in contact. Joris vertelde dat hij geen leuke jeugd heeft gehad, en dat hij geen vrienden had. Tessa had medelijden met hem en heeft hem een keer bij haar thuis uitgenodigd om te komen eten. Net als bij zijn andere vriendin trekt Joris hier snel in. De vriendschappelijke relatie wordt liefde. Ook hier vertelt Joris zeer vermogend te zijn en wil graag een toekomst met Tessa opbouwen. Hij wil met haar een huis kopen en het stel gaat op zoek naar een prachtig huis. Dat vinden ze, maar tot samenwonen komt het nooit. Tessa ontdekt dat Joris ook haar moeder en broer heeft opgelicht en verbreekt de relatie. Tessa blijft achter met de boete omdat de koop van het huis niet doorgaat. Daarnaast heeft Joris de auto ontvreemd die op haar naam stond. Dit komt hem op een veroordeling te staan en hij moet de auto aan Tessa teruggeven. Joris heeft Earl, de broer van Tessa, gevraagd telefoonabonnementen af te sluiten. Tessa wilde graag een nieuwe telefoon, maar Joris kan er zelf geen een afsluiten voor haar. Uit liefde voor zijn zus doet Earl dit. Niet wetende dat Joris alle egards opstrijkt. Kort daarna vraagt hij Earl er nog een af te sluiten. Die gebruikt Joris zelf. In een paar maanden tijd is er voor duizenden euro’s gebeld, voornamelijk naar sekslijnen.

  De laatste relatie van Joris met een slachtoffer is recent beëindigd. Ruim anderhalf jaar lang woont hij samen met Marion en haar kinderen. Ook zij gaan op pad om een prachtig huis te kopen, een luxe villa.  Joris vertelt Marion dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij heeft leukemie en twee hersentumoren. Hij zal snel komen te overlijden. Marion wil hem tot zijn dood verzorgen. Joris wil in haar armen sterven. Maar voordat hij voorgoed zijn ogen sluit, is de wens van Joris om met Marion te trouwen. Het gelukkige stel bestelt trouwringen, boekt een huwelijksreis en laat bruidskleding maken. Marion is gelukkiger dan ooit met Joris. Maar dit geluk wordt wreed verstoord als Joris gewelddadig blijkt te worden. Als een blad aan een boom verandert hij van een prins op het witte paard in een misdadiger. Hij mishandelt Marion met grote regelmaat en deinst er ook niet voor terug om haar dochter te mishandelen. Dit levert hem eind september een straatverbod op. Marion zet hem voorgoed op straat.

  Joris zelf ontkend alle aantijgingen. “Alle vrouwen zijn gek”, antwoordt hij tegen onze verslaggever. “De trouwkleding was voor een galafeest. Hij is gewoon getrouwd, dus alle verhalen die de vrouwen vertellen over hem zijn een grote leugen.“

  Niet alleen de vrouwen zijn opgelicht, tal van bedrijven krijgen nog geld van hem.

 • Ook interessant