Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • John N.

  John N.

  De Brabantse evenementenorganisator John N. van Astra FM organiseert muziekavonden met bekende en minder bekende artiesten van eigen bodem. Na een tijdje beginnen de problemen. De Hollandse avonden worden verkocht aan diverse kroegen en feestgelegenheden, maar als het geld geïnd is belt hij plotseling af. Een zaal vol fans wacht tevergeefs op de artiesten die nooit gaan komen.

  Niet alleen kroegeigenaren zijn gedupeerd door deze werkwijze, maar ook artiesten moeten achter hun geld aan. In Opgelicht?! vertellen meerdere mensen hun ervaringen met deze evenementenorganisator. Zanger Jerry bijvoorbeeld, van hem was N. een tijdlang de manager. Jerry: 'Ik ben een paar jaar geleden een management contract met hem aangegaan uit feit dat hij vertelde heel veel mensen te kennen en dat ik door hem veel optredens kon krijgen in Brabant en omgeving. Het bleek al snel niet te kloppen. Van de een op de andere dag werden 30 optredens van me afgezegd, collega-artiesten kwamen niet opdagen omdat ze niet geboekt waren en ik kreeg bij anderen een slechte naam omdat ik bij N. zat, werd daardoor veel minder geboekt. Ik heb gezegd niets meer met ze te maken willen hebben, en gelukkig zit mijn carrière sinds ik zelf mijn dingen regel weer in een stijgende lijn.'

  Ook gaat Opgelicht?! bij N. langs om uitleg te vragen. Aan de deur laat hij niet veel los, maar na het bezoek van Opgelicht?! wil hij toch graag naar de studio komen om een verklaring te geven. Hij belooft de mensen die recht hebben op geld terug te betalen. De locaties zijn inderdaad benaderd door John N. en hebben samen met hem afspraken gemaakt om hun geld terug te krijgen. Opgelicht?! houdt het voor je in de gaten.

  In SBS Shownieuws wordt gezegd dat de vrouw van John N. een zelfmoordpoging heeft gedaan. Opgelicht?! heeft contact gehad met John N. en hij ontkent dat zijn vrouw een zelfmoordpoging heeft gedaan. Wel zegt hij tegen Opgelicht?! dat zijn vrouw in de war was en daarvoor misschien een pilletje teveel heeft genomen, maar dat het zeker geen zelfmoordpoging was.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant