Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jimmy M.

  Jimmy M.

  Jimmy M., alias Jimmy van Eck start in 11 jaar tijd 10 bedrijven en laat er 9 failliet gaan. Is dit gewoon dom ondernemerschap, botte pech of gaat het hier om faillissementsfraude?

  De jonge ondernemer Jimmy M. begint op zijn 21ste zijn ondernemerscarrière met het Timmer -en bouwbedrijf M. Het gaat een aantal jaren goed met dit eerste bedrijf. In 1998 lijkt hij een echte ondernemer te worden en begint hij zelfs zijn tweede bedrijf. Dat noemt hij M. Bouw Service. Als dit bedrijf 2,5 jaar later ophoudt te bestaan, begint Jimmy op exact dezelfde datum een ander bedrijf dat hij VK Bouw noemt. Dit bedrijf, gehuisvest in het plaatsje Zwaag, bestaat maar vier maanden. Dan gaat Jimmy failliet. Dus Timmerbedrijf M. en VK Bouw zijn ook voorbij. De schulden lopen op tot 122.000 euro.

  Bedrijven van Jimmy M.:

  - Timmer- en bouwbedrijf M.

  - Timmerbedrijf M.

  - M. bouwservice

  - V.K. bouw

  - M. Vastgoed

  - M. Bouw

  - Oranje Makelaardij

  - Oranje Bouw

  - Almos haarden

  - Het Gipshuis

  - De Deurenstudio

  De Deurenstudio was een bedrijf dat deuren maakt. Jimmy huurde een pand met een mooie showroom in Naarden. Het pand was van de firma Heren 2 BV. Jimmy stelt zich aan Eijk van Otterloo van deze firma voor als Jimmy van Eck. Heren 2 verhuurt het pand aan Jimmy maar heeft nooit huur ontvangen. De schade is 55.000 euro. Eijk is een rechtszaak begonnen en gewonnen. De rechter heeft bepaald dat Jimmy nog de 55.000 euro moet betalen.

  Jimmy M./van Eck huurt TBdesign in om zijn pand in te richten. Ook maakte TB deuren voor hem die hij dan weer doorverkocht. Toen het geld maar steeds niet binnen kwam is de opdracht stopgezet tot ontvangst van betaling. Jimmy verzekerde TB tot drie maal toe dat het geld was overgemaakt. TB gezegd dat zolang de betaling niet binnen was ze niet doorgingen met de opdracht. Jimmy begon te steigeren, want hij MOEST die deuren hebben. Jimmy is toen langsgekomen met een bankafschrift (vervalst) waarop stond dat hij het geld had overgemaakt naar TB.

  De opdracht is doorgegaan, maar het geld is nooit gekomen, althans bijna niets. Want wat doet Jimmy (dit doet hij vaker) hij maakt dan i.p.v. 10.661,00 euro maar 106,61 euro over...

  Jimmy kwam bij Beedesign belettering en reclame B.V. voor lichtreclame voor zijn pand. Er is een offerte gemaakt, alles volgens boekje. Jimmy had enorm haast met zijn opdracht, dus Beedesign is snel aan de slag gegaan. Erik Bijvank van Beedesign wilde dat Jimmy eerst betaalde, voordat er geleverd werd. Erik is nog twee keer naar het pand van de Deurenstudio gegaan, maar tot betalen is het nooit gekomen. Schade (inkoop + extra kleuren) is 8.000 euro. De verkoopprijs was 13.400 euro. Erik heeft de lichtreclame nog op zijn bedrijf staan en kan deze ook niet meer verkopen.

  In de uitzending van 22 januari 2008 sprak Antoinette Robert Blom, deskundige op het gebied van faillissementen. Blom legt uit dat het per hoofd van de bevolking 225 euro per jaar kost.

  Opgelicht?! brengt een bezoekje aan Jimmy M., die alles ontkent en absoluut niet in beeld wil. Hij geeft zijn woord dat hij op een later moment ons zal ontmoeten. Maar Jimmy komt niet opdagen.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant