Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jeroen de Z.

  Jeroen de Z.

  Jeroen de Z. is een veelvuldig gebruiker van datingssites. Hij ontmoet vrouwen in de omgeving Rotterdam en Den Haag. Na een aantal dates trekt hij al snel bij de vrouwen in. Sinds 2010 staat hij nergens officieel ingeschreven en teert hij op de zak van talloze vrouwen, om daarna weer geruisloos te verdwijnen.

  Jolanda is een gescheiden vrouw en heeft twee kinderen. In 2009 leert ze Jeroen de Z. kennen via een datingsite. Binnen no time weet Jeroen zich haar leven binnen te wurmen. Hij trekt al snel bij haar in.

  Huishouden compleet overgenomen

  Wanneer Jeroen door een burn-out niet meer kan werken neemt hij het huishouden compleet over. Hij doet de administratie, haalt de kinderen op van school en zorgt voor de boodschappen.

  Jeroen doet zich voor als iemand die het goed voor elkaar heeft. Althans zijn familie. Zijn vader zit in de speelautomatenbranche en zijn moeder is naar zijn zeggen de zus van Frans Molenaar.

  Er lijkt niets aan de hand, maar na 11 maanden is hij plots als bij toverslag verdwenen.

  Jolanda belandt in een flinke schuldenput. In die 11 maanden heeft Jeroen op alle fronten huisgehouden met haar bankrekening. Hij betaalt de rekeningen van Jolanda niet, maar er worden wel bedragen in het casino afgeschreven.

  Jolanda blijft achter met een schuld van €20.000, ze moet de schuldsanering in. Ze kan niets over haar ex achterhalen. Alles blijkt een leugen: zijn huis, zijn werk en zijn burn-out.

  Omgeving Rotterdam

  De 43 jarige Jeroen blijkt rond te zwerven in Rotterdam en Den Haag. Steeds opnieuw weet de dakloze Jeroen een nieuwe vrouw te strikken.

  Begin dit jaar ontmoet Corine Jeroen via een datingssite. Jeroen vertelt dat hij in het vastgoed zit. Maar omdat de zaken niet goed lopen, moet hij zijn bedrijf failliet laten gaan. Wanneer dit gebeurt heeft Jeroen geen werk en geen huis meer. Corine besluit om Jeroen bij haar in huis te nemen.

  Corine weet niet dat Jeroen op dat moment ook al contact legt met Cora. Hij paait de vrouwen met een leuk reisje naar Dubai. Hij vertelt ze dat hij de tickets al heeft besteld, maar dat hij ze niet helemaal alleen kan betalen. Daarom maken Corine en Cora het geld van hun tickets over naar Jeroen. Maar het blijkt uiteindelijk te mooi om waar te zijn.

  Identieke verhalen

  Jeroen hangt steeds identieke verhalen op tegen de twee vrouwen. Het gaat steeds slecht met zijn ouders. Hij vertelt aan Corine dat zijn vader is overleden, maar bij Cora heeft zijn vader leukemie. Jeroen vertelt Corine dat zijn moeder is gevallen en tegen Cora zegt hij dat zijn moeder een ongeluk heeft gehad.

  Bij alle verhalen overlijdt Jeroens vader. Volgens hem is de uitvaart in besloten kring, dus nieuwe partners kunnen er niet bij zijn. Maar als Corine’s collega hiervan hoort, twijfelt ze. Ze belt naar de begraafplaats en krijgt te horen dat er die dag nooit een begrafenis of crematie heeft plaatsgevonden.

  De zielige verhalen zijn steeds hetzelfde, maar toch laat Jeroen wel eens een steekje vallen. Hij haalt vrouwennamen door elkaar. In WhatsApp-gesprekken met Cora noemt hij haar per ongeluk Corine.

  Argwaan

  De vrouwen beginnen argwaan te krijgen. Corine komt op een dag thuis en de voordeur blijkt niet op slot. De sleutel ligt netjes op het plankje dus ze gaat ervan uit dat Jeroen al thuis is. Maar hij blijkt er niet te zijn. De WhatsAppjes die ze stuurt, komen niet meer aan. Wanneer Corine in haar portemonnee kijkt, blijkt haar creditkaart weg. Op dat moment heeft Jeroen al €2250 gepind. Ook liggen er nog allemaal facturen van bedrijven waar Jeroen kleding heeft besteld. De totale schade is €4000.

  Bij Cora verschijnt Jeroen niet op een afspraak. Ze krijgt ook geen contact meer met hem. Hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Hij laat haar alleen achter, €1300 armer.

  Reactie Jeroen

  Opgelicht?! wil Jeroen zijn kant van het verhaal horen. We gaan naar Rotterdam waar hij een afspraak heeft met een vrouw. Hij heeft een chique hotelkamer gereserveerd op haar naam. Wanneer wij hem aanspreken geeft hij toe dat de vrouwen veel geld door hem kwijt zijn en dat hij een gokprobleem heeft.

 • Ook interessant