Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jeannette R.

   Jeannette R.

  Stel je voor, je ontmoet een leuke vrouw via een datingsite. Ze lijkt een leuke partner, maar na verloop van tijd blijkt ze en profiteur. In het geval van Jeannette R. bijvoorbeeld. Een vrouw die relaties aangaat met mannen, ze inpalmt, en vervolgens met torenhoge schulden achterlaat. In sommige gevallen, trouwt ze ook met hen.

  Datingsite

  Sander komt in 2012 in contact met Jeannette via een datingsite. Al snel volgt een relatie en een jaar later gaat Sander op de knieën. Sander is compleet in de ban van zijn nieuwe vrouw en vertrouwt alle financiële zaken aan haar toe. Zijn moeder en zus houden hun hart vast, omdat zij de nieuwe liefde van Sander vanaf het begin al niet helemaal vertrouwen.

  Jeannette is een jaar later in niets de ware gebleken. Ze blijkt al die niets te hebben betaald. Alle rekeningen verstopte ze. De hypotheek, alimentatie, vaste lasten; Jeannette betaalde geen cent. Haar ware aard is onverbiddelijk. Dankzij de slagvaardigheid van Sanders familie wordt duidelijk welke ravage Jeannette heeft aangericht: een schade van maar liefst €40.000.

  Meer exen de dupe

  Maar niet alleen Sander is financieel en emotioneel de dupe van Jeannette. Er zijn nog meer exen bekend en de overeenkomsten zijn duidelijk.

  Haar eerste man Ron Kerkhof kan hier over meepraten. Hij is met haar getrouwd geweest en ze hebben samen drie kinderen. Hier ging Jeannette op dezelfde manier te werk. De rekeningen verstopte ze zelfs tussen platenhoezen en dekens! Haar drie kinderen ziet ze niet meer. Tot voor kort had Jeannette nog wel contact  met haar oudste zoon. Hij houdt van zingen en treed regelmatig op. Om zijn carrière een boost te geven, ging hij op zoek naar sponsors voor een single. Zijn moeder hielp hem hierbij, maar het geld is nooit naar een single gegaan, dat is verdwenen in Jeannette’s eigen zak. 

  Nadat haar eerste huwelijk, met Ron, op de klippen was gelopen vertrok ze naar Amsterdam. Hier strikte ze alweer een nieuwe vlam waar ze bij in kon trekken: Robin Kersbergen. Niet veel later stapten ze in het huwelijksbootje. Ook bij Robin regelde zij de financiële zaken en na een huwelijk van twee jaar, bleef ook hij met torenhoge schulden achter.

  De meest recente ex is Eddy Beijnen. Ook hij leert Jeannette in 2014 kennen via een datingsite. Jeannette vertelt aan hem dat ze aan kanker lijdt en geen geld heeft. Eddy heeft het met haar te doen en stuurt haar een aantal keer geld. Een relatief klein bedrag maar voor Eddy veel geld, zeker wanneer blijkt dat de prille relatie puur op leugens is gebaseerd.

  Bedrijven

  Niet alleen exen, maar ook bedrijven worden gedupeerd door Jeannette. Opleidingsinstanties betaalt ze niet, haar baan als postbezorgster neemt ze niet serieus en ze steelt zelfs van haar werk! Bij een vervoersbedrijf nam ze voor €1.500 aan strippenkaarten, geld en zelfs haar uniform mee.

  Contact

  Opgelicht?! vindt dat deze dame tot een halt moet worden geroepen en wil graag met haar in contact komen.

  Op een chatsite vinden we een profiel van Jeannette R.. We chatten met haar, hebben sms-contact en binnen enkele dagen komt het tot een date. De man waarmee Jeannette een afspraakje denkt te hebben is door ons ingehuurd.

  Amper een paar minuten nadat de date is begonnen, vertelt Jeannette de ene leugen na de andere. Na een half uurtje gedate te hebben, spreken we haar op haar gedrag aan. Ze vertelt ons dat ze alles gaat oplossen. De totale schade die Jeannette heeft veroorzaakt bij alle mannen en bedrijven bedraagt bijna twee ton. Als ze dit gaat oplossen, laten wij het u weten. Maar voorlopig bent u gewaarschuwd!

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant