Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Insider Diamonds

  Insider Diamonds

  Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het ook niet waar. Zoals het schitterende aanbod dat een van onze verslaggevers kreeg: investeren in diamanten met een ongekend rendement.

  Telefonische verkoop

  Wij krijgen een telefoontje van Zack Greenburg, verkoper bij Insider Diamonds. Hij heeft een aanlokkelijk investeringsaanbod voor ons: diamanten. De telefoonverkoper zet ons flink onder druk: we moeten de diamanten snel kopen om een grote winst te kunnen maken. Omdat de Paris Fashion Week voor de deur staat, gaan de diamantprijzen enorm stijgen. We kunnen diamanten kopen die Zack twee weken later weer voor ons verkoopt met gegarandeerde winst. Zack belooft ons rendementen van 8 – 12%.

  Zijn grote winsten haalbaar?

  Wanneer we bij de grootste diamantair van Nederland, Gassan Diamonds, navragen of dergelijke grote winsten haalbaar zijn, zegt directeur Benno Leeser: 'Het is verstandig om een klein gedeelte van je vermogen te beleggen in diamanten. Maar je moet niet verwachten dat je daar morgen winsten mee kunt behalen. Bij de rendementen die jullie beloofd werden mag je wel je vraagtekens zetten.'

  Belastingparadijs Malta

  Insider Diamonds is gevestigd op Malta, het Mediterrane belastingparadijs. Als we daar een kijkje laten nemen komen we uit bij een eenvoudig huisje in een goedkope arbeiderswijk. Niet echt het hoofdkantoor voor een internationale diamantair. Dat voorspelt niet veel goeds. We klimmen in de telefoon om te vragen of onze investering nou wel veilig is. Maar de diamanthandelaren geven niet thuis. Ze zijn per mail en telefoon onbereikbaar.

  Advies

  Benno Leeser adviseert: Als je diamanten wilt kopen, koop dan bij een lid van een van de internationale diamantbeurzen.

 • Ook interessant