Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hans 'Justy' P.

  Hans 'Justy' P.

  Hans P. alias Hans Wachters, Hans Tam, Pam of Justy P., is van vele markten thuis. Eerder brachten wij aan het licht hoe hij gerenommeerde rap-artiesten naar Nederland haalde maar nooit betaalde, tankpasfraude pleegde en gezocht werd wegens uitkeringsfraude. Maar P.s hart ligt bij de Telecombranche. Hij is in 2007 actief met het bedrijf Vibe-Mobile dat hij in chaos achterlaat. Adverteerders, klanten en personeel worden niet betaald. Er staat nog ruim een ton aan onbetaalde rekeningen open.

  Groene hype

  Toch weerhoudt dit er P. niet van om nieuwe initiatieven in de telecomwereld te ontwikkelen. Hij speelt handig in op de groene hype met zijn bedrijf ‘Greencall’. Er wordt geschermd met duurzaam bellen en het bedrijf zou uitstekende kwaliteit en landelijke dekking bieden. Entreekosten bedragen een kleine 25 euro. Daarbij hoort een gratis oplader op zonne-energie. Investeren is ook mogelijk.

  Greenteam

  In 2008 gaat er een ‘Greenteam’ voor P. aan de slag om nieuwe abonnees te werven. Geen van de werknemers wordt betaald. In 2009 is er opnieuw een Greenteam actief. Zeven werknemers wachten nog steeds op hun geld. Ook de webdesigner heeft nooit betaald gekregen voor zijn diensten

  Zwendel

  Greencall blijkt één grote zwendel te zijn. Alle mobiele telecom-operators maken onder eigen naam gebruik van één van de drie grote netwerken in Nederland. Als Greencall actief is op de Nederlandse markt is het bedrijf dus bekend bij een van deze netwerken. Bij navraag blijkt dat geen van de drie netwerken ooit van Greencall gehoord te heeft.

  Mannen lichten elkaar op

  Personeel, bedrijven, adverteerders en binnenhuisarchitecten blijven berooid achter, maar bij één werknemer neemt het verhaal wel een heel opvallende wending. Bart Z. is een veroordeelde oplichter die na zijn celstraf aan de slag gaat als rayonmanager bij Greencall. Dat zijn werkgever niet deugt, weet hij, want eerder dit jaar mailt hij twee keer naar Opgelicht?! om te waarschuwen dat P. weer actief is. Dat Z. het oplichten zelf ook nog niet verleerd is, blijkt als hij een partij onbetaald promotiemateriaal via internet probeert door te verkopen. Opgelicht?! krijgt hier lucht van en betrapt hem op heterdaad.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant