Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ger K.

  Ger K.

  Hij lijkt zo’n goede match, die Ger K. Hij presenteert zich als een leuke lieve man van 50 jaar oud uit de omgeving van Sittard. Je krijgt contact met hem via datingsite Badoo en het klikt meteen. Hij trekt al snel bij je in en je denkt de man van je dromen gevonden te hebben. Helaas verandert die droom al snel in een nachtmerrie.

  Myra Buis krijgt in 2012 een relatie met Ger. Al snel beweert hij zijn huis uit te moeten. Hij vraagt aan Myra of hij bij haar mag komen wonen. Myra lijkt dit wel gezellig en Ger trekt bij haar in. Myra werkt zich een slag in de ronde, omdat ze graag een huis wil kopen. Ze is dan ook blij wanneer Ger aangeeft dat hij de financiën wel wil regelen. Ze vertrouwt hem met haar pinpas en hij doet alle uitgaven. Ze denkt dat Ger elke dag naar zijn werk als taxichauffeur gaat en ze zijn gelukkig samen.

  Schuld

  Dit verandert wanneer Myra haar baan verliest en thuis komt te zitten. Ze merkt dat Ger allemaal vreemde telefoontjes pleegt en dat hij wel heel vaak vreemde ritjes heeft met zijn taxi. Ze wordt argwanend en gaat op onderzoek in de woning. Tot haar schrik vindt ze op zolder allemaal  aanmaningen. Ger heeft al haar doorlopende betalingen stopgezet, zodat haar rekeningen gevuld blijven en hij elke maand zelf geld van haar rekening kan afhalen. In totaal is de schuld al opgelopen tot 13.000 euro en dreigt Myra haar huis uitgezet te worden. Myra belt meteen naar Ger zijn werkgever. Het bedrijf geeft aan hem niet eens te kennen. Ger, die ondertussen gevlogen is, heeft ook de verlovings- en trouwringen van haar moeder meegenomen. Hij laat niets meer van zich horen.

  Schuldverklaring

  Niet kort daarna hoort Myra dat Ger is ingetrokken bij een andere vrouw, genaamd Hilly. Ook daar hangt hij het verhaal op dat hij werk heeft, maar ook hier blijkt niets van te kloppen. Gelukkig heeft Hilly hem al snel door en zet hem het huis uit, waarna Ger met hangende pootjes terugkomt bij Myra. Ze eist dat hij een schuldverklaring tekent, waarin staat dat hij de 13.000 euro gaat terugbetalen. Ze begint een rechtszaak tegen hem en wint deze. Ger is alleen opnieuw vertrokken en niemand weet waarheen.

  Oproep plaatsen

  Myra plaatst op internet een oproep waarin ze vraagt wie nog meer is gedupeerd door Ger K. Ze krijgt bericht van meerdere vrouwen, waaronder Karin. Karin laat weten dat ze 2,5 jaar een relatie heeft gehad met Ger en dat hij al die tijd heeft gelogen over zijn werk. Daarnaast heeft hij op haar zak geleefd en ook bij haar sieraden gestolen. Karin is er kapot van, vooral ook omdat ze dacht echt een toekomst met hem te hebben. Ger zou voor hun samen een huis kopen en heeft zelfs een koopcontract ondertekend. Hierdoor zit huiseigenaar Maurice nu met een schuld van 17.500 euro. Dit kunstje heeft Ger bij meerdere vrouwen en bij meerdere huiseigenaren geflikt.

  Verantwoorden

  Opgelicht?! besluit dat het klaar is en dat Ger zich moet verantwoorden voor zijn daden. Alleen weet niemand waar Ger uithangt. Na een lange zoektocht vinden we hem in de bibliotheek waar hij rustig op internet een voetbalprogramma zit te kijken. Wanneer hij even buiten gaat roken, spreken we hem aan. Ger toont zich schuldbewust en loopt linea recta naar het politiebureau en beloofd aan de telefoon Myra heel snel terug te betalen. Myra heeft daarna nog 1 keer een e-mail van hem gehad, maar geld heeft ze net als alle andere gedupeerden nog nooit gezien.

 • Ook interessant