Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Gary S.

  Gary S.

  De voor de helft Duitse Gerard, Sjraar of Gary S. (geboren op 10-11-1947 te Venlo) is een Bourgondisch type, dat de wereld op pijnlijke wijze naar zijn hand zet. Hij doet zich voor als een succesvol ondernemer die bulkt van het geld. Van een voormalig buitenlandse werkgever zal hij in 2012 tonnen aan pensioengeld ontvangen. De ene keer komt het geld zogenaamd uit Duitsland komt, de volgende keer uit Frankrijk.

  In een ver verleden heeft Gary S. inderdaad hoge functies bekleed bij zowel grote Duitse bedrijven als de bekende cognacfabrikant Hennessy, wijnproducent Deinhard en bierbrouwer Bitburg-pilsner. In Frankrijk werkte hij bij de kristalfabriek Baccarat. Rode draad echter is dat S. bij al deze bedrijven weg moest wegens buitensporige declaraties en het achteroverdrukken van spullen of geld.

  Terug in Nederland start S. vanaf midden jaren negentig met diverse eigen duty free bedrijfjes als S. & Partner, Noble House International bv en het huidige Luxury Products GmbH. De eerste twee zaken zijn failliet gegaan, ook omdat het een goede gewoonte is van S. om nergens voor te betalen.

  Ook in zijn priveleven houdt hij niet van rekeningen betalen. Zo verhuist hij met name in en rond Venlo van het ene naar het andere adres en betaalt hij nergens huur. Tevens betaalt hij de bedrijven die hem bij de verhuizing helpen niet.

  Bovendien deinst S. er niet voor terug om zijn nieuwe vriendin van alles op de mouw te spelden. In september 2009 krijgt een gescheiden vrouw van 50+ een relatie met S. Ze leert hem kennen via de datingsite Seniorengeluk.nl en hij vertelt haar  dat zijn echtgenote al een jaar is overleden en dat hij jarenlang voor haar heeft gezorgd. Pas later komt zij er achter dat S. op dat moment nog maar net weduwnaar is geworden.

  Nog voor die wetenschap hebben de twee het erg gezellig samen. Ondanks dat ze nog maar enkele maanden het geluk hebben gevonden, stelt S. al snel voor om met elkaar een huis te kopen. Hij is toch al tijdelijk bij haar ingetrokken, omdat zijn eigen kapitale woning pas is verkocht. In werkelijkheid is hij echter voor zijn komst uit een pand in Baarlo gezet, omdat hij ook daar geen cent huur betaalde.

  Het stel koopt in december 2009 een fraai huis in de buurt. S. zegt het op naam van zijn bedrijf te kunnen financieren. Wanneer de betaling uitblijft, heeft volgens hem de belastingdienst beslag gelegd op zijn overboeking vanuit Duitsland. Hij bezweert dat er niets aan de hand is. Ze treffen een coulante verkoper en via een zogenaamde Groninger Akte mogen ze alsnog het huis betrekken. Er worden een spiksplinternieuwe badkamer en keuken geplaatst op naam van de familie S.. Helaas blijven de rekeningen onbetaald en blijft de vrouw uiteindelijk achter met een persoonlijke financiele strop van zeker 35.000 euro.

  Enkele maanden later zit S. opnieuw in zaken en heeft hij weer een nieuwe vriendin. Het gebeurt zelden dat Opgelicht?! niet alleen een dader vastlegt maar ook een slachtoffer dat zelf nog niet op de hoogte is van het bedrog en geen idee heeft van de omvang van de schade. In beeld herhaalt de geschiedenis zich. De twee blijken elkaar via een datingsite te kennen en hebben net een huis gekocht op naam van de zaak.

  Ook het verhaal over het grote buitenlandse pensioen wordt weer in de strijd gegooid. Opgelicht?! heeft na een ontmoeting geprobeerd om deze vrouw te waarschuwen en in de uitzending doet de dochter van S. ook een dringende oproep op te passen voor haar vader. Gelukkig kon de koop van het nieuwe huis worden teruggedraaid.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant