Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Freddie M.

  Freddie M.

  Godefridus M., roepnaam Freddie, is op het eerste gezicht een zachtmoedige Brabander, maar als hij zijn frituurpan aan de wilgen hangt zet hij ineens hele andere handeltjes op.

  Freddie exploiteert sinds 1992 een cafetaria in Nuenen maar is voornamelijk bezig met zijn grote hobby, electronic darts. Hij is voorzitter van de stichting e-darts. Op een gegeven moment is er een kentering te bespeuren.  Freddie verkoopt zijn snackbar en houdt zich alleen nog maar bezig met het darten. Tegen vrienden en bekenden uit het horeca circuit vertelt hij over zijn handel in e-dart kasten. Mensen die hem geld lenen kunnen hun investering met gigantisch rendement terug verwachten. Helaas kunnen ze naar het geld fluiten.

  Het trucje van een gigantisch rendement op een kortlopende lening past Freddie op grote schaal toe. Bij onze redactie zijn zeker 10 gevallen bekend en de totale schade bedraagt meer dan  130.000 euro. Vermoedelijk is dit het topje van de ijsberg.

  Freddie leent niet alleen op grote schaal geld. In 2009 belooft hij huisjes te regelen voor een aantal e-dart teams die deelnemen aan het EK in Spanje. Freddie int verschillende aanbetalingen  maar laat de deelnemers in de kou staan.

  Dan is Freddie opeens voor iedereen verdwenen. In december 2009 duikt zijn naam op in twee registers. Enerzijds in het insolventieregister, want Freddie is persoonlijk failliet. Anderzijds in de Kamer van Koophandel, want hij neemt het bedrijfje GSK Trading over. Freddie houdt zich een paar maanden koest, maar opeens duikt hij weer bij diverse bedrijven op.

  Hij doet zich voor als een tussenpersoon voor een Spaans vastgoedproject. Hij is op zoek naar meubels om de vakantiehuisjes in te richten. Twee meubelzaken en 2 autoverhuurbedrijven worden de dupe van zijn werkzaamheden. Maar ook over de grens laat hij van zich horen. Een Deens bedrijf betaalt veel geld voor een truck die nooit wordt geleverd.

  Diverse mensen zijn naar Freddie op zoek maar hij is al maandenlang onvindbaar. En ook Opgelicht wil hem graag spreken. We horen dat hij weer gesignaleerd is in zijn vertrouwde omgeving Brabant en Belgie. Maar de vraag is waar….

  Helaas het is Opgelicht nog niet gelukt om de huidige verblijfplaats van M. te vinden. Als u meer weet dan horen wij dat heel graag. Als u ook de dupe van hem bent kunt u uiteraard uw verhaal bij ons kwijt.

 • Ook interessant