Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Familie K./B.

  Familie K./B.

  'Liever een goede buur dan een verre vriend'. En 'van je vrienden moet je het hebben'. Het zijn twee bekende spreekwoorden, die helaas niet altijd opgaan. Zeker niet als het gaat om het Haagse stel Manuela B. en Michael K.

  Afgelopen jaren huurde dit stel verschillende woningen van particuliere verhuurders en helaas werd dit voor de verschillende betrokkenen geen onverdeeld succes. Behalve dat meerdere verhuurders ons laten weten maar zelden huur te hebben ontvangen, worden de woningen steevast omgetoverd tot een vuilnisbelt. Pas door een gang naar de rechter lukt het de huiseigenaren om de familie K./B. uiteindelijk uit het huis te krijgen. Meerdere verhuurders bleven de afgelopen jaren daardoor met flinke schades zitten, oplopend tot bijna 20.000 euro. Maar niet alleen de verhuurders zitten met de familie in de maag, ook omwonenden klagen over stank en overlast. De overlast wordt mede veroorzaakt door de honden van de familie. Twee personen lieten weten dat hun huisdier was aangevallen en hevig verwond door een van de honden. Als buren van het stel heb je toch liever een verre vriend.

  Auto op naam

  Over vrienden gesproken, als je elkaar al jaren kent dan gun je elkaar natuurlijk iets. Als Manuela dan vraagt of je een auto op jouw naam wilt zetten voor een paar maanden, dan doe je dat. Je kunt er iemand mee helpen. De consequenties voor het niet betalen van de belasting en de bekeuringen door B. en K. is dat je binnen no-time met flinke rekeningen komt te zitten. De auto staat op jouw naam en jij moet dus betalen. Daar helpen Michael en Manuela je niet mee.

  Bedrijf

  Of als Michael je vraagt samen een bedrijf te beginnen, omdat je denkt met hem als glazenwasser wat bij te kunnen verdienen. Samen sta je sterk, echter kan Michael 'even geen bedrijf op naam zetten' en beland je in een bedrijf met Manuela. In plaats van geld verdienen loopt de business al gauw uit op geld terugbetalen. Terugbetalen aan allerlei telefoonproviders waar door Manuela abonnementen met dure telefoons zijn besteld, zonder jouw medeweten. Met zes abonnementen heb je het al gauw over duizenden euro’s schade. Van je vrienden…

  Andere zaken

  En dan hebben we het nog niet over bestelde producten en diensten die niet worden betaald. Want helaas zijn niet alleen verhuurders, buren en vrienden de pineut. Tot slot is Michael K. momenteel verdachte wordt in een zaak waarbij in april dit jaar iemand werd neergestoken in Den Haag. Binnenkort moet hij voorkomen.

  Heb jij ook te maken gehad met deze mensen? Laat het ons weten?

 • Ook interessant