Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Datingfraude verstandelijk beperkten

  Datingfraude verstandelijk beperkten

  Facebook is bij uitstek dé manier om mensen te ontmoeten. Een mooie blonde jongedame legt op het sociale netwerk contact met mannen met een verstandelijke beperking om ze vervolgens duizenden euro’s afhandig te maken. Opgelicht?! spoort haar op.

  De slachtoffers krijgen een vriendschapsverzoek via een Facebook profiel met de namen Angeline Conzalen of Tiësta Boeien. Als een onbekende schone zomaar vanuit het niets zo'n vriendschapsverzoek bij je doet, denken de meeste mensen dat daar wel iets achter zal zitten.

  Maar als je verstandelijk beperkt bent, heb je die achterdocht niet. En dat is precies de doelgroep waar de vrouw van dit profiel op aast. Opgelicht?! volgt het geldspoor en komt uit bij de rekening van Amanda J. en haar partner.

  Tim trapt in de charmes van Amanda en maakt 2105 euro naar haar over. Een ander slachtoffer dat we spreken, maakt in twee dagen tijd 2870 euro naar Amanda over. Een derde man vertelt dat hij bij haar thuis op bezoek is geweest. Het adres dat hij opgeeft, komt overeen met het adres dat wij achterhaald hebben. Tijd voor een bezoekje van Opgelicht?!.

  Amanda ontkent betrokken te zijn en zegt de slachtoffers niet te kennen. Na de ontmoeting belt ze meteen de vader van Tim om te vragen waarom hij iemand langs heeft gestuurd. Na het bezoek aan haar huis heeft Opgelicht?! haar nog gebeld en uitgenodigd om in de studio haar excuus aan te bieden, maar ze heeft niet meer gereageerd. Ben je ook gedupeerd door deze vrouw? Laat het ons hier weten en doe aangifte bij de politie. 

 • Ook interessant