De 45-jarige Co den H. wordt geboren in Culemborg. Samen met nog drie broers en twee zussen groeit hij op in een gelovige stratenmakersfamilie. De familie richt een eigen kerk op, de Filadelfia kerk, die trouw elke zondag tweemaal daags wordt bezocht.
Stratenmakersbedrijf
Wanneer Co's vader overlijdt, vraagt Co op 17-jarige leeftijd toestemming aan de Koningin om zijn rijbewijs te halen en neemt hij samen met zijn oudste broer Kees zijn vaders stratenmakersbedrijf over. Al snel gaat het mis. Kees wordt beschuldigd van oplichting, maar in feite zit broer Co daar achter.
Valse identiteit
Jarenlang geeft Co zich uit voor broer Kees, met wie hij (enkel) uiterlijk gezien een grote gelijkenis vertoont. Co sluit contracten af onder diens naam. Broer Kees krijgt alle schuldeisers aan de deur en gaat er zowel zakelijk als prive aan onderdoor. In de uitzending lucht hij eindelijk zijn hart en vertelt hij hoe dit alles zijn leven beïnvloed heeft.
Broer Kees is niet de enige wiens valse identiteit Co aanneemt. Henri van Essen, van Van Essen Beton in Westervoort, krijgt ook met Co te maken. Co zegt bij Van Essen te werken en naast het huren van auto’s verkoopt hij onder meer betonprodukten onder zijn naam.
Strafblad
In de loop der jaren bouwt Co een uitgebreid strafblad op. Hij zit vele malen straffen uit voor oplichting en flessentrekkerij. Zelden kreeg Tros Opgelicht?! te horen van zoveel gedupeerden. Zelfs in de gevangenis licht hij nog medegedetineerden op. Herbert vertelt waarom hij Co 17.000 euro 'leende'.
Vaak neemt Co bij de een betonplaten af zonder te betalen, die hij doorverkoopt aan een ander. Of hij adverteert met scherp geprijsde zogenaamd tweedehands betonplaten en vraagt aan geïnteresseerde kopers alvast een voorschot, zonder daarvoor ooit iets te leveren.
Op vrije voeten
In mei 2008 komt Co na een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens oplichting weer op vrije voeten. Meteen pakt hij de draad weer op. Weer zet hij advertenties en weer krijgen zelf hardwerkende ondernemers niets voor hun geld. Wel houdt Co ze maanden aan het lijntje en hangt hij zielige verhalen op. Zijn moeder zou na een ernstig hartinfarct zijn overleden, of zijn dochter na een aanrijding met een vrachtwagen in coma geraakt en overleden, of iemand van zijn personeel is overleden. Allemaal redenen waarom er niet geleverd kan worden en Co blijft iedereen maar sms’en. Maar leveren ho maar.
Zo doet Jan van den Berg een aanbetaling van 12.500 euro en betaalt Wijnand Fransen een kleine 6.000 euro aan. Eén van de personen uit de uitzending, Herbert, heeft laten weten inmiddels schadeloos gesteld te zijn door Co.
Eerste uitzending
Op de dag van de eerste uitzending ontvangt de redactie een brief van 'Yorick accountants & adviseurs'. De firma zegt bij monde van de heer Johan van der Zanden toe, dat de familie van Co den H. 500.000 euro beschikbaar stelt om Co's historie op te lossen. Tot dusverre blijft het voor de redactie onduidelijk wat de status is van dit beschikbare geld. Een eerste gesprek met Van der Zanden wordt door hem afgezegd. Tros Opgelicht?! hoopt hem alsnog te spreken.
Twee dagen na de uitzending, op donderdag 29 januari, wordt Co den H. door de politie in Culemborg aangehouden.
Nieuwe gedupeerden
De uitzending levert een reeks van nieuwe gedupeerden op, waarvan een aantal in een tweede uitzending aan het woord komen. Co blijkt zijn appartement in Amsterdam door meubelhandel Trendhopper te hebben laten inrichten. Schade: 50.000 euro. De firma Brenkman uit Culemborg plaatst er 3 flatscreens. Ook zij krijgen niet betaald. En Hennie Schouten uit het Twentse Vriezenveen-Westerhaar vertelt hoe hij door Co werd opgelicht bij de verhuur van een Zeeuws vakantiehuisje.
Celstraf
Donderdag 12 februari 2009 is de gevangenhouding van Co den Hertog met 90 dagen verlengd. Er liggen op dat moment 12 aangiftes tegen hem. Op 24 juni van dat jaar wordt Den Hertog veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.