Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Angelien van der V.

  Angelien van der V.

  26 augustus 2011 zou (voor de tweede keer) de mooiste dag uit het leven van Angelien worden. Met haar Poolse Gregor zou ze een mooi leven tegemoet gaat. In de hervormde kerk in Ommen werd hun geluk bezegeld. Toch houden veel mensen een nare nasmaak over aan het “vermeende” huwelijk. Want zo blijkt, wordt de gehele bruiloft bekostigd door de mensen die de mooie dag hebben georganiseerd, maar niet door het bruidspaar zelf. De taart, de jurk, de bloemen, de kerk. Niets wordt door Angelien en haar Gregor betaald.

  Na de bruiloft vertrekt Angelien al snel naar het Overijsselse dorp Nieuwleusen. Daar betrekt ze, zoals ze zelf zegt, een landelijke gelegen woning. Maar ook de lokale middenstand van Nieuwleusen is niet veilig voor haar praktijken. Angelien koopt, en koopt en koopt, maar als het op betalen aankomt, dan geeft ze niet thuis. De meubels in haar huis zijn niet betaald, de bloemen, de rekening van de dierenarts, fietsen en ga zo maar door.

  Opgelicht duikt in haar verleden en komt tot de schokkende conclusie dat dit niet de eerste keer is dat ze mensen dupeert. We spraken met diverse ex-vriendjes die stuk voor stuk geld aan haar zijn kwijtgeraakt. Maar daar blijft het niet bij, ook haar zoon, met wie ze geen contact heeft, geeft aan door haar te zijn opgelicht. Ook haar familie neemt in onze uitzending afstand van haar. Ze geven aan alles gedaan te hebben om haar op het rechte pad te krijgen, maar dat is de familie helaas niet gelukt.

  Opgelicht gaat op zoek naar Angelien. Inmiddels heeft ze weer een rekening niet betaald. Namelijk de rekening van het vakantiehuisje waar ze zit. Huiseigenaar Ronnie ontvangt geen huur van het huisje die op naam staat van Gregor. Maar de Pool is in geen velden of wegen te bekennen. Angelien woont er alleen en heeft alleen de eerste maand huur betaald. De resterende twee maanden zijn nog steeds niet voldaan. Angelien is niet blij met onze komst. Uiteindelijk raken we met haar aan de praat maar dan neemt ze het heft in eigen handen.

 • Ook interessant