Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ahu U.

  Ahu U.

  De woningnood is groot in Nederland en de meeste woningverhuurders hoeven niet heel veel moeite te doen om hun huis verhuurd te krijgen. Alleen sommige verhuurders vergeten er bij te zeggen dat het huis eigenlijk niet hun eigendom is......

  Huis verhuren

  Ahu U. verhuurde een appartement aan de Vondellaan 89 te Hilversum. En dat terwijl niet zij, maar haar vriend te boek stond als hoofdhuurder van de woning. U. organiseerde kijkavonden en zegde alle geïnteresseerden toe dat ze het appartement zouden krijgen. De ‘nieuwe bewoners' moesten borg betalen. Sommigen betaalden zelfs 1 of 2 maanden huur vooruit. De bedragen die Ahu vroeg varieerden van € 530,- tot € 1500,- per persoon of per stel.

  Schuilnamen

  Ahu U. gebruikt vele namen. Zo heet ze de ene keer Rodja, dan Ahu, Selena of Selena Jeda. Als achternaam gebruikt ze meestal U., maar ook de naam Selena Tekin is bij de redactie van Opgelicht?! bekend.

  Spoorloos verdwenen

  In het weekend van 26 september 2009 zijn Ahu U. en haar vriend zelf vertrokken uit het appartement en vanaf die dag zijn ze spoorloos verdwenen. Op maandag 28 september stonden de nieuwe huurders met al hun spullen op de stoep, maar kwamen tot de verschrikkelijke ontdekking dat ze opgelicht waren. Er stonden niet één maar wel een paar verhuiswagens voor de deur. De meeste 'huurders' hadden hun vorige woning al opgezegd en stonden dus letterlijk op straat, niet wetend waar ze naar toe moesten…

  U. blijft buiten schot

  Ahu U. is bekend bij de woningbouwvereniging, omdat ze hetzelfde geintje ook al eens op een ander adres in Hilversum heeft uitgehaald. Omdat ze nu bij haar vriend Erkan woont en hij de hoofdhuurder is, bleef U. nu uit het zicht.

 • Ook interessant