Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Afrikaanse mediums

  Afrikaanse mediums

  Wie kent ze niet. Dagelijks adverteren de Afrikaanse mediums in de krant, of flyeren ze huis-aan-huis in de grote steden. Ze zeggen werkelijk alle problemen – van terugkeer geliefde tot zakelijk succes – te kunnen verhelpen. Maar wie zijn ze eigenlijk?

  "Prof. Momo groothelderziend medium, 100% direct resultaat, terugkomst geliefde, bescherming, ook problemen waar u geen hoop meer in heeft. Niet tevreden bij ander medium laat mij u helpen. Snel resultaat 06-236..... Gratis consult"

  "Prof. Dabo. Ik stel mij voor: een echt Afrikaans, internationaal, zeer snelwerkend medium. Ik bied hulp bij terugkeer van uw geliefde, uw carrière, examen, kans op geluk seksuele impotentie, onvruchtbaarheid, slechte geesten, zelfs bij hulpeloze problemen. Tel: 06 857......"

   "Geen leven zonder problemen, geen probleem zonder oplossing. Beter doorgaan met je leven, i.p.v. er onder doorgaan!!!

  Professeur Meneer Baminy

  Helderziende en medium

  Aan de hand van zijn gave bij geboorte en erfelijkheid

  helpt bij het oplossen van alle problemen, zoals liefde, huwelijksproblemen, verlies van uw geliefde, seksuele macht, impotentie, stoppen met alcohol, examenvrees, ziekten, depressie, zaken, werkeloosheid. Lichamelijke en morele smart.

  Hulp bij onvruchtbaarheidsproblemen en slagen in zaken, verkoop, kansspellen en op andere gebieden.,

  U ontvangt van de professor spirituele zekerheid voor uw hele leven. Werkt serieus, snel, discreet en efficiënt.

  06 135....

  Tegen vergoeding is verplaatsing mogelijk"

  Marabouts

  De geneesheren komen veelal uit Westelijk Afrika. Ze worden ook wel marabouts genoemd. Bij het voorspellen van de toekomst maken marabouts gebruik van Arabische astrologie en numerologie. Het begint meestal met een waarzegsessie, waarbij de oorzaak van een probleem wordt achterhaald. De behandeling richt zich op bescherming van de cliënt tegen jaloerse invloeden of een eventuele aanval op de persoon. Door de geneesheer gemaakte amuletten en drankjes moeten hierbij helpen.

  Tientallen briefjes

  Er zijn in Nederland vermoedelijk tientallen marabouts actief. Ze wisselen snel van naam en telefoonnummer. De redactie heeft een grote selectie briefjes verzameld waarmee de marabouts hun krachten verkopen. Sommige telefoonnummers worden meerdere keren gebruikt, maar het medium zelf heeft steeds een andere naam. Ook komt de naam van het medium meerdere keren voor, maar steeds met een ander mobiel nummer.

  Meldingen

  Regelmatig krijgt de redactie meldingen binnen van mensen die voor de oplossing van hun probleem een Afrikaans medium benaderden. De marabouts weten met hun beloftes de meest wanhopige klanten voor ze te winnen. De klanten hebben allen achteraf het gevoel opgelicht te zijn. Hun probleem is niet verholpen, maar ze hebben wel honderden, soms duizenden euro's moeten betalen voor dure medicijnen of voor de slachting van een dier.  Uit schaamte durven deze mensen niet in de openbaarheid hun verhaal te vertellen.

  Hoewel er al vaak in de media gewaarschuwd wordt niet met deze mediums in zee te gaan, blijkt dat er nog steeds mensen door benadeeld worden. Opgelicht?! neemt de proef op de som en benadert een aantal mediums voor uiteenlopende problemen. 

  Professor Baminy

  We benaderen professor Baminy. 'Theo' wil zijn vriendin graag weer terug. Bovendien heeft hij rugklachten en last van angsten. Theo wil dat het medium hem met alles helpt, maar vooral met zijn vriendin. Tijdens de sessie in onze woning doet Baminy moeilijk. Hij wil het consult liever op een drukke openbare plek doen, zoals een treinstation. Maar Baminy voelt zich niet op zijn gemak in de woning. Hij spuugt en prevelt bezweringen in de woning. Hij wil onmiddellijk geld zien. Als Theo opstaat om het geld te pakken, zijn de contouren van de verborgen microfoonzender op zijn rug duidelijk te zien....... Baminy vermoedt iets, maar wat...? Voor hem reden genoeg zo snel mogelijk de woning te verlaten.

  Medium Momo 

  Een andere verslaggever benadert medium Momo. 'Elise' vreest haar baan te verliezen omdat het slecht gaat met het bedrijf waar ze werkt. Ze vraagt Momo om bescherming tegen eventueel ontslag. Tijdens de sessie vraagt hij Elise namen en geboortedata. Al snel heeft Momo de oplossing. Een door hem gemaakt medicijn zal haar beschermen tegen ontslag....... Kosten: 500 euro. Momo biedt 100% garantie.

  Professor Dabo 

  Intussen is er in het huis een nieuwe val gezet voor het derde medium: 'Karen' heeft last van straatvrees en doordat ze het huis niet uit durft, zet dat druk op haar werk en relatie. Ze weet niet waarom ze een straatfobie heeft en vraagt professor Dabo om hulp. Tijdens de sessie weet hij zijn klant te imponeren met verhalen over zijn toestemming van de Nederlandse regering en zijn bekende klanten. Zodra Dabo zijn gewaad aan heeft, komt hij tijdens de sessie achter de ware aard van de klachten. Er zitten kwade geesten in de woning, die houden Karen tegen om gelukkig te zijn in haar leven. Maar... daar heeft Dabo de oplossing voor. Het slachten van speciale offerdieren in Senegal.  Van het bloed van deze dieren zal een medicijn gebrouwen worden. De prijs: 1800 euro! Dabo benadrukt wel dat er met niemand over gesproken mag worden.

  Nieuwe afspraak

  Het liefst willen de mediums gelijk geld ontvangen. Wij houden dat af. Een aantal dagen later staat een nieuwe afspraak. In de tussentijd bellen de mediums meerdere keren per dag om hun klant in de ban te houden. Als ze terugkomen om de medicijnen te brengen en het geld te innen, verloopt dit bezoek echter anders dan de mediums gedacht hadden..... Een ontmoeting met onze camera! 

 • Ook interessant