Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ab van I. en Henny den T.

  Ab van I. en Henny den T.

  Ab van I. en zijn vriendin Henny den T. leven als God in Nederland; ze huren prachtige boerderijen op de mooiste locaties, maar betalen geen cent huur. Het paar opereert meestal op dezelfde manier: ze winnen het vertrouwen en worden vrienden met de slachtoffers. Maar wanneer er betaald moet worden geven ze niet thuis. Opgelicht?! springt al in 2007 voor de slachtoffers in de bres en verstoort het paradijs.

  De slachtoffers van dit paar van begin 60 gaat het vaak niet eens om het geld. Ze zijn vooral gekwetst dat Ab en Henny, van wie ze dachten dat het vrienden waren, hen glashard konden bedriegen.

  Mari van den Heuvel heeft een tuinonderhoudsbedrijf en doet werk in de tuin van Ab en Henny. Mari is erg gesteld op het paar. Op een gegeven moment zeggen Ab en Henny geld nodig te hebben. Mari leent hen in totaal 17.000 euro. Dit bedrag heeft hij nooit meer teruggezien, ondanks verschillende pogingen om zijn geld terug te krijgen.

  Dierenliefhebbers

  Dierenliefhebbers?Ab en Henny hebben twee grote Pyreneese berghonden en katten. Ze halen het voer vaak in de dierenspeciaalzaak van Peter en Margreet Spanjers. Ook Peter en Margreet zijn gesteld op het sympathiek ogende stel. In 2005 neemt Peter één van de honden in huis na problemen bij Ab en Henny thuis. Van i. zou het voer betalen. Dat deed hij wel de eerste weken, maar daarna niet meer.

  Later dat jaar vraagt hij Peter om een lening om naar Tsjechië te gaan. Peter leent zijn "vriend" Ab 2.500 euro. Na smoezen van Ab leent Peter hem nog eens 1.700 euro. Ironisch genoeg betaalde Van i. de rekening voor de dierenwinkel met Peter's eigen geld. Ab en Henny verdwijnen hierna met de noorderzon. Van het geld is geen spoor.

  Dankzij haar liefde voor Pyreneese berghonden is de 80-jarige mevrouw Peters voor maar liefst 20.000 euro het schip in gegaan. Erin gelovend dat ze haar "vrienden" Ab en Henny een vriendendienst leverde, leende zij haar geld uit aan het paar. Mevrouw Peters heeft inmiddels van alles geprobeerd om haar geld terug te krijgen, maar helaas zonder resultaat.

  Spoor van ellende?

  Ab en Henny laten de afgelopen jaren een lang spoor van ellende achter. Bij Opgelicht?! zijn tientallen slachtoffers bekend; van mensen die een huis hebben verhuurd aan het paar tot mensen die nog geld krijgen voor geleverde diensten of producten.

  Als we Ab en Henny opzoeken schijnen ze veel van hun "vrienden" niet meer te kennen en weigeren enig commentaar te geven.

  Tijdlijn

  Toon:
  • alle
  • Nieuws
 • Ook interessant