Je bent op zoek naar een deurbel met een camera erin en op Facebook komt er een prachtige advertentie voorbij voor de SlimDong. Dat is een deurbel waarvoor je geen abonnement hoeft af te sluiten en die bovendien maar een paar tientjes kost. Dat klinkt interessant. Volgens de website zijn er duizenden tevreden klanten en je kunt de deurbel zelfs kennen van VT Wonen en Eigen Huis en Tuin. Bestellen maar! Maar die deurbel? Die wordt niet geleverd.

Het overkomt niet alleen klanten van SlimDong en de voorganger Check Doorbell, maar ook mensen die bestellen bij Tring Deurbel. Ook zijn er mensen die oortjes hebben aangeschaft via Blckpodz en Highpods. Wat is het verband tussen deze bedrijfsnamen?

Bedrijfsnamen bestaan maar kort

Al deze websites en Facebookpagina’s hebben één ding met elkaar gemeen: een net meerderjarige jongen met de naam Luc. Hij richt zijn bedrijf Fair E-Commerce in 2019 op. Opvallend is de historie van de onderneming. Bedrijfsnamen bestaan soms enkele maanden en soms zelfs maar enkele dagen.

Al over de eerste naam, Mooistedeals, komen bij Opgelicht?! klachten binnen. Dat is niets vergeleken met wat er op internet te vinden is over deze website. Op TrustPilot staat het bol van de klachten. 

Ook over de website erna, Blckpodz.com, is het nodige te doen. Wij komen in contact met Marc. Zijn minderjarige zoon spaarde voor een stel zwarte oortjes om muziek te kunnen luisteren en er werden Blackpods besteld. Maar die kwamen niet. En contact valt er met Blckpodz niet meer te leggen.

Deurbel komt overduidelijk van AliExpress

Een andere ervaring heeft Wendy die bij Check Doorbell een deurbel bestelde. Zij ontvangt wel een deurbel, maar overduidelijk een AliExpress-exemplaar. Er zitten niet de juiste stekkertjes bij en eigenlijk is hij waardeloos. Maar in contact komen met de verkoper lukt niet.

Als ze op sociale media haar beklag doet, wordt ze geblokkeerd. Een ervaring die we ook van anderen horen. Ook Jan bestelt een deurbel via Check Doorbell. Daarnaast koopt hij een versterker. Deze ontvangt hij wel, maar de deurbel heeft hij maanden later nog steeds niet.

Check Doorbell staat inmiddels bij de politie bekend als malafide handelspartij. De website is dan allang weer uit de lucht, Fair E-commerce gaat verder onder de naam SlimDong. Daar bestelt Liesbeth een deurbel, maar ook haar product wordt niet geleverd.

Op de Facebookpagina regent het klachten. Een aantal mensen laat aan SlimDong weten dat ze aangifte hebben gedaan. Deze mensen krijgen wel geld terug, maar met het verzoek de aangifte in te trekken.

Negatieve Facebook-reviews over SlimDong

SlimDong reageert niet, maar verandert wel de website

Als Opgelicht?! contact zoekt, reageert SlimDong niet. De website verandert wel. Vanaf dat moment is er sprake van leveringsproblemen en worden nieuwe bestellingen niet aangenomen. Omdat wij niets horen, vertrekken we naar het oosten van het land.

Het telefoonnummer op de website is buiten gebruik, en op het vestigingsadres is Luc of SlimDong niet te vinden. Op zijn thuisadres spreken wij zijn vader, die aangeeft dat er leveringsproblemen zijn. Hij zal Luc doorgeven dat we hem zoeken.

Boodschap op de website van SlimDong

SlimDong belooft: 'Iedereen die heeft besteld, krijgt geleverd'

Luc zelf belt die dag. Hij blijft benadrukken dat het geen oplichterij is, en iedereen die een bel heeft besteld gaat leveren. Terugbetalen zou niet gaan, omdat hij zelf niet krijgt uitgekeerd van een partij. Dat op zijn facturen een verkeerd KvK-nummer staat, zou te wijten zijn aan het feit dat het oud is.

Dat problemen bij Luc niet van de laatste weken zijn, maar dat klachten al twee jaar te vinden zijn, wijt hij aan een ander met wie hij samengewerkt zou hebben. Ene Ruben, die zou zijn bedrijf daarvoor gebruikt hebben.

Uiteraard zoeken we ook contact met Ruben, maar hij reageert niet.

Ook interessant: artikelen over dropshipping