Opgelicht?!

meer NPO start
 • Waarschuwing: trap niet in telefoontjes over kopen domeinnaam!

  De laatste tijd ontvangen wij weer meldingen van websitehouders die gebeld zijn over hun domeinnaam. Hen wordt verteld dat hun domeinnaam met andere extensies wordt geregistreerd. Maar let op! Fraudeurs willen de websitehouders zo dwingen om extra domeinnamen te kopen.

  Heb je een website? Let dan op als je gebeld wordt door iemand die vertelt dat een ander het heeft voorzien op een extensie met jouw websitenaam.

  Vervelende content

  Het bureau suggereert dat de geheimzinnige koper kwade bedoelingen met de nieuwe websitenamen. Zo zou er porno of andere vervelende content op de betreffende websites te zien zijn. Als je wilt voorkomen dat deze content via jouw domeinnaam wordt getoond, moet je de .com en .eu domeinnamen zelf opkopen bij het bureau. Trap hier niet in! Dat iemand anders het domein wil kopen is een smoes waarmee fraudeurs je onder druk proberen te zetten om direct de domeinnamen voor een aantal jaar te claimen. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen.

  Tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt

  Vraag altijd een schriftelijke bevestiging aan de persoon die jou belt. Neem daarnaast contact op met het hostingbedrijf waar jij je hebt ingeschreven. Ook kun je jezelf de vraag stellen of het een groot risico is als andere jouw domeinnaam met een andere extensie gebruiken. Als dat het geval is, leg dan bij voorbaat de relevante extensies en domeinnamen vast.

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant