Opgelicht?!

meer NPO start
 • Valse winactie 'gratis staatslot'

  Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je een gratis staatslot ontvangt. Je ontvangt echter geen gratis lot, maar je komt vast te zitten aan een dure SMS-dienst.

  In de e-mail staat: 'Jij ontvang een 100% gratis staatslot!' Vervolgens moet je de stappen op de speciale actiepagina volgen om aanspraak te kunnen maken op het lot. 

  Valse winacties

  Dit is de zoveelste e-mail over een prijs of cadeaubon die je zogenaamd gewonnen hebt of waar je kans op maakt. Namen van allerlei bedrijven worden gebruikt voor deze acties, maar deze bedrijven hebben hier nooit toestemming voor gegeven. Om kans te maken op de prijs of om de prijs te ontvangen hoef je alleen maar een aantal vragen te beantwoorden en je telefoonnummer in te vullen. Vervolgens zit je vast aan een dure SMS-dienst. Bovendien is niet zeker dat je ooit de 'prijs' ontvangt. 

  Advies
  Negeer deze e-mails en vul je telefoonnummer niet in! Deze misleidende e-mails zullen je alleen maar geld kosten. Lees altijd de kleine lettertjes en eventueel de privacyvoorwaarden. Hoe je van een ongewenste SMS-dienst afkomt en hoe je kunt voorkomen dat je van deze acties de dupe wordt? Lees het hier.

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant