Opgelicht?!

meer NPO...
 • Valse e-mail Lidl: 'Er ligt een verrassing voor jou klaar'

  Ontvang je een gepersonaliseerde e-mail uit naam van Lidl over een verrassing die voor jou klaar ligt? Trap er niet in! Ook al staat jouw naam bovenaan de mail, het gaat hier om phishing.

  Voucher

  In het bericht staat dat Lidl je een voucher geeft ter waarde van 100 euro, aangezien het bedrijf per ongeluk een mail over je oude voucher herhaaldelijk had verzonden. Om de voucher te bemachtigen heb je zogenaamd alleen een code nodig. Deze kun je vinden als je op de link in de mail klikt.

  Taalgebruik

  Aan het taalgebruik in het bericht is te zien dat het om een valse mail gaat. Het ziet er namelijk naar uit dat de tekst met Google Translate is vertaald.

  Vragen

  Wanneer je op de link 'Krijg de code hier' hebt geklikt , moet je drie vragen invullen. Hierna hebben ze alleen nog je gegevens nodig. Trap hier niet in! In de voorwaarden, die onder de pagina in kleine lettertjes beschreven zijn, wordt duidelijk dat dit geen actie van Lidl betreft, maar een actie van verschillende sponsoren die achter je gegevens willen komen. Wanneer je je gegevens invult, zal je worden lastiggevallen met ongewenste e-mail en telefoontjes.

  Advies

  Negeer en verwijder de mail direct. Het gaat om phishing. Wil je meer informatie over hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van een valse e-mail, klik dan hier.

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant