Opgelicht?!

meer NPO...
 • Politie Lelystad waarschuwt voor Engelstalige klusjesmannen

  De afgelopen weken heeft de politie Lelystad verschillende meldingen ontvangen over Engelstalige klusjesmannen die plotseling aanbellen om, soms op onaangename wijze, aan te dringen op het gebruik van hun diensten. De klusjesmannen zijn door het hele land actief.

  De rondtrekkende klusjesmannen geven bijvoorbeeld aan dat er sprake is van achterstallig onderhoud en/of gebreken die spoedige reparatie vereisen. Of ze bieden aan de oprit te verhogen of de gevel te reinigen. De politie raadt het af om zaken met deze klusjesmannen te doen!

  Kosten lopen hoog op

  In veel gevallen bieden de klusjesmannen aan de klus voor een laag bedrag uit te voeren. Gaandeweg worden echter steeds meer gebreken en achterstanden ontdekt. De klusjesmannen dringen erop aan deze direct te repareren, met daaraan gekoppeld een extra, veel hogere, rekening. De kosten kunnen oplopen tot honderden tot duizenden euro's en de werkzaamheden worden slecht of helemaal niet uitgevoerd. Bij inning van de bedragen treden de mannen geregeld intimiderend en dreigend op.

  Juridische aanpak lastig

  In sommige gevallen gaat het aantoonbaar om intimidatie of oplichting. Met deze zaken kan de politie actief aan de slag. In veel andere gevallen gaat het om een civiel geschil, ook al heeft de opdrachtgever het gevoel opgelicht te zijn.

  Ga niet met onbekende klussers in zee

  De politie raadt aan om geen opdrachten aan onbekende klusjesmannen te verstrekken die zich spontaan bij je melden. Beter is het om eerst te (laten) onderzoeken of de genoemde werkzaamheden echt nodig zijn. Schakel daarvoor een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en de prijs. Staan er plotseling klusjesmannen aan de deur en vertrouw je het niet, bel dan de politie via het alarmnummer 112. Noteer de signalementen van de personen en eventueel de gegevens van het voertuig waarin de klusjesmannen rijden.

  Bron: Facebook.com/politielelystad

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant