Opgelicht?!

meer NPO...
 • Pas op voor valse winactie 'MediaMarkt'

  Opgelicht?! krijgt meldingen over een valse e-mail uit naam van MediaMarkt. Om je te bedanken voor een bezoekje aan een van de winkels zou je zogenaamd een verrassing kunnen krijgen. Deze kan je claimen door op de link in de mail te klikken. Doe dit niet! De MediaMarkt heeft niets met de actie te maken en voor je het weet zit je vast aan een duur abonnement.

  Als je op de link in het bericht klikt, kom je uit bij een enquête die je in moet vullen, voordat je een prijs mag uitkiezen. Als je dit hebt gedaan, kom je bij een lijst met populaire producten. Hier kan je kiezen uit onder andere een Iphone X en een Samsung Galaxy S9.

  Foto's van internet gejat

  Mocht je nog twijfels hebben over de eerlijkheid van de winactie, dan is er onderaan de pagina een lijst met reacties te vinden. Hier vertellen mensen over hoe fantastisch hun prijs is, alleen bestaan deze personen helemaal niet. De foto's zijn van internet gehaald en de namen zijn verzonnen.

  Duur abonnement

  Als je op een prijs klikt, moet je nogmaals een aantal vragen beantwoorden. Heb je dit gedaan? Dan kom je eindelijk op de pagina van jouw gekozen prijs terecht. Hier wordt het product voor een paar euro aangeboden, maar als je naar beneden scrolt zie je dat je eigenlijk voor €75,- een dure abonnementsdienst voor een streaming-service koopt. Dat kan dus snel in de papieren gaan lopen.

  Advies

  Als je niet goed oplet, ben je dus heel snel heel veel geld kwijt. Vaak is zo'n winactie ook te mooi om waar te zijn. De Media Markt gaat helaas géén prijzen weggeven omdat je een winkel hebt bezocht. Wees verstandig en gooi dit bericht dus gelijk weg.

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant