Opgelicht?!

meer NPO...
 • Ondernemers opgelet: FairExpo verstuurt nepfacturen

  FairExpo bestookt ondernemers met een valse factuur, zogenaamd voor deelname aan een beurs. Omdat veel informatie op deze factuur correct is, komt deze geloofwaardig over. Hierdoor is de kans aanzienlijk dat ondernemers geld overmaken.

  De factuur lijkt betrouwbaar, doordat veel ontvangers zich daadwerkelijk voor een beurs hebben ingeschreven. Die beurs zal plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, zoals vermeld op de factuur. Verder klopt de naam van de beurs en het standnummer dat het bedrijf is toegewezen.

  Openbare bronnen

  Waarschijnlijk heeft de afzender van de spookfactuur in openbare bronnen gevonden wie zal deelnemen aan een beurs en die vervolgens aangeschreven.

  Kleine lettertjes

  Hoewel het om een factuur lijkt te gaan, kun je in de kleine lettertjes lezen dat het slechts om een aanbieding gaat voor de publicatie van bedrijfsgegevens op de website van Fair Expo. Er is dus geen betalingsverplichting. Deze 'factuur' kan dus de prullenmand in.

  Hoe herken je een echte factuur?

  Twijfels over een factuur voor een evenement in de Jaarbeurs? De volgende twee kenmerken helpen om een echte van een valse te onderscheiden:

  • Originele facturen zijn altijd herkenbaar aan het logo van de Jaarbeurs.
  • Op facturen van de Jaarbeurs staat altijd een bankrekeningnummer van ABN Amro.

  Bron: fraudehelpdesk.nl / Opgelicht?!


  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de vernieuwde Opgelicht?! website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.
 • Ook interessant