Opgelicht?!

meer NPO...
 • Mystery guest zijn bij Van der Valk? Trap hier niet in!

  Krijg je een e-mail met een aanbod om mystery guest te worden bij Van der Valk? Weet dan dat de afzender eigenlijk uit is op je gegevens.

  Een marketingbureau stuurt een misleidende e-mail waarin staat dat je bent geselecteerd als mystery guest bij Van der Valk Hotel. Je zou gratis mogen overnachten en de hotelervaring beoordelen.

  IPhone

  Als je op een link in het bericht klikt, kom je op een site waar staat dat er nog enkele plaatsen over zijn. Maar wanneer je in de algemene voorwaarden kijkt, blijkt het om een promotioneel kansspel van een marketingbureau te gaan. Van een overnachting als mystery guest is geen sprake, wel kun je een iPhone winnen.

  Akkoord gaan

  Daarnaast staat in de algemene voorwaarden dat je bij deelname ook akkoord gaat met de actievoorwaarden. De actievoorwaarden staan echter nergens vermeld. Onduidelijk is dus waar je precies mee akkoord gaat. Wat wel duidelijk naar voren komt, is dat je toestemming geeft aan sponsoren je via de e-mail en per telefoon te benaderen.

  Wincode

  Als je op de actie ingaat, moet je allerlei vragen beantwoorden over producten die je gebruikt en abonnementen op diensten die je in het verleden hebt afgesloten. Nadat je allerlei persoonlijke informatie hebt ingevuld, blijkt dat je eerst naar een telefoonnummer moet bellen voor een wincode. Alleen met deze code maak je kans op een iPhone. Het vermelde telefoonnummer kost 0,90 cent per minuut.

  Misleidend

  De e-mail is enorm misleidend. Eerst moet je al je gegevens afstaan, voordat de aap helemaal uit de mouw komt. Ieder voor zich kan bepalen of hij deelneemt, maar wat ons betreft is dit niet de manier om mensen naar je toe te lokken.

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant