Opgelicht?!

meer NPO start
 • Babbeltruc: 'bloemetje namens ouderenfonds'

  Een 88-jarige man uit Haarlem is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een vrouw deed zich voor als medewerker van het ouderenfonds en bood hem een bloemetje aan. Vervolgens werd de man bestolen.

  Donderdag aan het begin van de avond haalde de man post uit zijn postbus bij het complex waar hij woont. Toen hij de centrale hal binnenging, liep een vrouw met hem mee.

  Ouderenfonds

  De vrouw vertelde namens het ouderenfonds een bloemetje te komen brengen bij een van de bewoners. Het huisnummer dat de vrouw opgaf, bleek het huisnummer te zijn van het slachtoffer. De man liet de vrouw zijn woning binnen. De vrouw noteerde wat gegevens en vertrok weer. De bloemen nam ze mee.

  Telefoontje van 'politie'

  Korte tijd later werd het slachtoffer opgebeld door een vrouw, die aangaf namens de politie te bellen. De vrouw vertelde dat de pinpassen van de man gestolen waren, maar dat de politie de dader te pakken had. De politie had alleen even voor de administratie de pincodes van de passen nodig. Gelukkig herkende de man de stem van de vrouw die juist bij hem was geweest. Hij gooide vervolgens de hoorn op de haak.

  Tweede persoon

  Bij controle bleken de bankpasjes van de man uit de slaapkamer gestolen te zijn. Vermoedelijk is een tweede persoon de woning binnengekomen toen de vrouw in gesprek was met de bewoner.

  Word geen slachtoffer!

  Bij een babbeltruc proberen criminelen met mooie verhalen je aandacht af te leiden, zodat zij hun slag kunnen slaan en pinpassen, geld of andere kostbaarheden kunnen stelen. De politie adviseert geen vreemden in je huis toe te laten. Geef nooit je pincodes af. Zelfs niet aan de politie! Spreek hier ook over met ouderen in je omgeving, want senioren zijn vaak het doelwit van dit soort oplichters.

  Bron: politie.nl

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant