Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wil je online een nieuwe elektrische fiets kopen? Winkel-fiets.com is een onbetrouwbare webshop

  Wil je online een nieuwe elektrische fiets kopen? Winkel-fiets.com is een onbetrouwbare webshop

  Wegens corona maar een jaartje vakantie vieren in eigen land? Best kans dat je het een goed moment vindt om een nieuwe fiets te kopen. Helaas weten oplichters dat ook: volgens de politie is de webshop Winkel-fiets.com niet te vertrouwen. Duizenden euro's voor fietsen zijn geen uitzondering, en dan is het natuurlijk extra zuur als de levering vervolgens uitblijft. Welke redenen heeft de politie om te waarschuwen?

  Sinds het uitbreken van het coronavirus zijn er de nodige opstoppingen en vertragingen ontstaan in de internationale productie- en distributieketen van onder meer fietsen en fietsonderdelen. Fabrieken in Azië moesten noodgedwongen sluiten wegens uitbraken van het virus, de vraag naar fietsen en fietsonderdelen nam enorm toe, materiaalprijzen zijn gestegen en dan was er ook nog een akkefietje met een vrachtschip dat enige tijd stil lag in het Egyptische Suezkanaal, waardoor al het vrachtverkeer ruim een week stil lag.

  Lange wachttijden bij Nederlandse fietshandels

  Dat alles heeft gevolgen voor Nederlandse consumenten: veel fietshandels hebben de grootste moeite om aan onderdelen te komen, en wachttijden van enkele weken tot zelfs maanden zijn bepaald geen uitzondering meer. Het is dan ook goed denkbaar dat de onbetrouwbare webshop Winkel-fiets.com hiervan hoopt te profiteren: wellicht wagen ongeduldige consumenten simpelweg eerder de gok bij een onbekende webshop.

  Het aanbod liegt er dan ook niet om: ze verkopen elektrische stadsfietsen, elektrische hybridefietsen en elektrische mountainbikes. Prijzen variëren van 730 euro tot wel 4000 euro: behoorlijk zuur als blijkt dat je slachtoffer bent geworden van oplichters.

  Het is best denkbaar dat deze webshop adverteert via sociale media en/of websites als Marktplaats. Het is immers een onbekende webshop en ze zullen toch ergens klanten moeten werven. Opvallend genoeg bestaat de webshop al sinds april dit jaar; relatief lang voor een nepwebshop. Daarentegen is alle informatie over de eigenaar van het domein vakkundig weggestopt, en dat is in elk geval geen gunstig teken.

  Waarom is Winkel-fiets.com volgens de politie geen betrouwbare webshop?

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) heeft meerdere meldingen ontvangen over de website Winkel-fiets.com. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • Er is geen gebruik gemaakt van een Payment Service Provider; er zijn enkel directe overboekingen mogelijk naar verschillende bankrekeningen;
  • Na de eerste betaling worden aanvullende betalingen gevraagd;
  • KvK- noch btw-nummer staan op de website vermeld;
  • Op het genoemde vestigingsadres is een ander bedrijf gevestigd;
  • Het genoemde telefoonnummer wordt niet beantwoord.

  De website staat inmiddels vermeld op de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen.

  Bron: LMIO

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Klachtenformulier

  Heb je een klacht over dit bericht? Vul dan het klachtenformulier in.

  exclamation Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van het WebshopAlert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops.

 • Ook interessant