Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wederom valse sms van 'ABN Amro' in omloop

  Wederom valse sms van 'ABN Amro' in omloop

  Er gaat wederom een valse sms rond namens 'ABN AMRO'. Dat is niet per se nieuw, maar deze oplichters maken ook de vergissing om een adres te noemen waar je je pinpas heen moet sturen. Geef je aan dat je je pinpas vóór 17.00 opstuurt? Dan wordt er morgen een loopjongen langs de brievenbus gestuurd om deze leeg te hengelen.

  Volgens de oplichters maakt je pinpas gebruik van verouderde technologie en moet je een nieuwe aanvragen. In de sms, die afkomstig is van telefoonnummer 06-85443828, wordt verwezen naar het domein abnamro.nl.webomgeving.website. Dat betreft ondanks de op het eerste gezicht overtuigende naam toch echt een nagemaakte website.

  Na het invoeren van gegevens zoals je bankrekeningnummer, je pasnummer en de responscode van je e.dentifier beland je op een scherm waar je je NAW-gegevens moet invoeren. Vervolgens moet je aangeven of je je pincode wenst te behouden of deze juist wil wijzigen. Klaar? Dan moet je je pas nog even opsturen naar de Dubbelstraat 18 te Dordrecht. Je weet wellicht al voldoende, maar dat is in de verste verte geen filiaal van welke bank dan ook. Verwijder dergelijke smsjes dus altijd direct, wat er ook in staat.

  SMS van 'ABN AMRO'
  Nagemaakte pagina 'ABN AMRO' - Verzendgegevens
  Kantoor 'ABN AMRO' - (via Google Streetview)

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant