Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Verzendkosten betalen voor vastgehouden pakket? Dat is creditcardfraude

  Verzendkosten betalen voor vastgehouden pakket? Dat is creditcardfraude

  We krijgen meerdere meldingen over sms-berichten met Track & Trace-codes. Er wordt op het depot een pakket vastgehouden, maar als je de verzendkosten via je creditcard voldoet, zit je ineens vast aan een duur abonnement.

  Het is niet altijd even verstandig om linkjes te openen die in berichten van onbekende afzenders staan, dat weten de meeste mensen onderhand wel. Uit aardigheid besluiten we eens te kijken wat hier precies achter steekt.

  Volgen we de link, dan belanden we op onderstaande pagina, gehost op het domein nl-track.blogspot.com. Hier kun je een code invoeren, maar het maakt niets uit wat je hier invoert: de uitkomst is in alle gevallen hetzelfde. Overigens blijkt ook uit de knoptekst 'Vindt uw levering' wel dat er iets niet helemaal in de haak is.

  Valse Track and Trace-pagina

  De uitkomst na het bevestigen van je invoer:

  Je pakket is onderweg, alleen moet je wel even betalen

  Hierna gebeurt er echter iets opmerkelijks. Klik je op de button 'Betaal verzendkosten', dan verwijst je browser je naar de datingsite findyourperfectpartner.net. Dat is natuurlijk niet zo'n voor de hand liggende optie als je een pakketje verwacht.

  Lees je hier de algemene voorwaarden, dan komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw: je sluit een creditcardabonnement af met een proefperiode van één dag. Het abonnement kost je 50 euro per maand en eigenlijk moet je het abonnement direct na het afsluiten alweer stopzetten, wil je deze toch wel vrij hoge afschrijving voorkomen.

  Daarnaast is het natuurlijk een goed idee om je af te vragen of je bedrijven die dergelijke misleiding toepassen überhaupt je creditcardgegevens toe zou moeten vertrouwen. Wij denken van niet.

  Voorwaarden voor lidmaatschap op 'Find Your Perfect Partner'

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant