Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Verwijder spookfactuur van GGN Gerechtsdeurwaarders met kenmerk WEB-541

  Verwijder spookfactuur van GGN Gerechtsdeurwaarders met kenmerk WEB-541

  Er gaan spookfacturen rond uit naam van het echt bestaande deurwaardersbureau GGN. Onder kenmerk WEB-541 geeft ene Klaas Veenstra of Klaas Boersma - dat verschilt per mail - je op zeer dreigende wijze te kennen dat er beslag wordt gelegd op je bankrekening. De enige manier om dit te vermijden, is om direct te betalen. Maar dat kun je beter niet doen...

  Deze mail is namelijk nep. De naam van de contactpersoon uit de tekst zelf levert ons bovendien interessante inzichten: 'Dhr. H. Reed' kwam eerder al voor in vergelijkbare recente beslagleggingen uit naam van het niet-bestaande Loansma & Partners (alert 16 mei 2020).

  Kennelijk zijn ze overgestapt naar het misbruiken van gegevens van daadwerkelijk bestaande gerechtsdeurswaarders en/of incassobureaus. Door de zeer intimiderende, dreigende toon denk je wellicht 'laat ik maar betalen, voordat de boel finaal uit de hand loopt', en het gaat bovendien om een betrekkelijk gering - en daarmee geloofwaardig - bedrag.

  Ook GGN zelf waarschuwt om niet op deze mail in te gaan. Zie ook deze pdf voor een voorbeeld van deze mail.

  Het meest recente voorbeeld dat Opgelicht?! kent, is van maandag 8 juni. Deze mails gaan dus nog altijd rond.

  Volledige tekst van de mail

  GGN gerechtsdeurwaarders & incasso
  Afdeling: Executie Beslaglegging
  Contactpersoon: Dhr. H. Reed
  Dossiernummer: WEB-541

  6 juni 2020, Den Haag

  Betreft: beslaglegging op uw bankrekening en inkomsten

  Geachte heer of mevrouw,

  Ondanks herhaaldelijke aanmaningen betreffende Uw schuld voor gemeentelijke naheffing en achterstand zorgverzekering, met referentie: 28635/AC/2019, blijft U nalatig in het voldoen van de restschuld van 89,87,- euro

  Indien U niet onmiddellijk uw schuld voldoet op het hieronder opgegeven rekeningnummer, met vermelding van uw dossiernummer (zie briefhoofd), zijn wij genoodzaakt om over te gaan tot beslaglegging.

  U dient dan rekening te houden met zeer ernstige gevolgen:

  • Uw bankrekeningnummer wordt per direct geblokkeerd. U kunt dan geen geld meer opnemen of storten. Tevens kunt U geen nieuwe bankrekening openen bij een Nederlandse bank voor de periode van 8 jaar.
  • Onze Gerechtsdeurwaarder zal U bezoeken om direct, en eventueel met behulp van de politie, beslag te leggen op al uw goederen. U dient hierbij te denken aan uw auto, televisie, computer, sieraden en overige waardevolle bezittingen.
  • Het Openbaar Ministerie (OM) zal de politie opdracht geven U per direct aan te houden en in gijzeling te nemen voor minimaal 30 dagen, indien beslaglegging niet mogelijk is.

  Wij vertrouwen erop dat U het niet zover laat komen. U kunt dit enkel nog voorkomen door onmiddellijk het openstaande bedrag van 89,87 euro te voldoen op rekeningnummer: BE13974049792739 ten name van: GGN gerechtsdeurwaarders & incasso, o.v.v. uw dossiernummer (WEB-541).

  Hoogachtend,

  Dhr. H. Reed

  GGN gerechtsdeurwaarders & incasso

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant