Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Veel meldingen over valse mail van 'Knab' over een geskimde pinpas

    Veel meldingen over valse mail van 'Knab' over een geskimde pinpas

    Volgens deze valse mail van 'Knab' is jouw pinpas geskimd, en daarom moet je snel het één en ander in gang zetten. Een bekend concept, maar vanwege het opvallend hoge aantal meldingen de moeite van het waarschuwen waard.

    Uiteraard is dit verhaal van A tot Z verzonnen, en met de mail hoef je voor de rest niets te doen (behalve verwijderen en jezelf misschien zuchtend afvragen waarom de oplichtertjes de middelbare school niet hebben afgerond, al is dat laatste optioneel).

    Een iets duidelijker voorbeeld van de mail zie je hieronder.

    Valse mail 'Knab'
    Valse mail 'Knab'

    Volledige tekst van de mail

    En voor de vindbaarheid plaatsen we ook nog even de volledige tekst. De tekst is integraal overgenomen, dus inclusief spel- en stijlfouten:

    Geachte relatie,

    Bij Knab innoveren we om baanbrekende technologie te bieden die het fiscale leven van mensen verrijken. Een belangrijke principe van onze missie is het bieden van de allerbeste veiligheid en kwaliteit.

    Verzoek vervanging huidige bankpas
    Reden vervanging: Uit een recentelijke klantgericht rapport is gebleken dat uw bankpas recent (juni 2020) geskimd is. Wij willen u hierbij voorzien van een nieuw Knabproduct. De belangrijkste wijziging: banken moeten klanten verzekeren tegen financiele schade bij eventuele fraudulueze activiteiten.

    Mijn Insluiten op het skimming-ongeval

    Aanvragen vóór 10 augustus
    Om er zeker van te zijn dat de verificatie van uw account zal worden voldaan door de rechtmatige eigenaar, vragen wij u als rekeninghouder zich te identificeren d.m.v het invullen van ons actualisatie formulier. Op ons website kunt u meteen insluiten op dit ongeval. Deze voorzorgsmaatregelen treffen wij om volledig van de kwaadwillenden af te zijn.

    Vorm van skimming
    Skimmen of skimming is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van betaalkaartgegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht.

    Met vriendelijke groet,
    Knab

    Don van Arem
    Manager Servicedesk

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant