Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse sms van 'DHL' is van oplichters: 'Parcel aangekomen in sorteercentrum'

  Valse sms van 'DHL' is van oplichters: 'Parcel aangekomen in sorteercentrum'

  Wij krijgen uit verschillende hoeken signalen dat oplichters weer sms'jes sturen namens DHL. De link waar ze je naartoe lokken is bovendien nog actief, verwijst naar nagemaakte inlogomgevingen van meerdere banken, en een gewaarschuwd mens telt nu eenmaal voor twee. Wacht jij op pakketpost? Let dan even op.

  Vanaf telefoonnummer +31 6 48 91 76 38 krijgen mensen een sms met de onderhand vrij bekende mededeling dat er een pakketje klaarligt. Na betaling van de invoerkosten wordt het pakket rijgegeven.

  info
  clockOval 6 27 jan 2021, 14:00

  Tekst uit het sms'je van +31648917638

  [DHL] Uw parcel is aangekomen in ons DHL-sorteercentrum. Voldoe de invoerkosten via yip.su/

  In werkelijkheid verwijst deze link naar bevstiging-dtabase.xyz/DHL.html. De spelfouten zijn bewust in de domeinnaam opgenomen om (automatische) controle van zogenaamde registrars te omzeilen: zo hopen oplichters net iets langer onder de radar te blijven. Ook nu zien we dat deze website pas kort online staat: de domeinnaam is drie dagen geleden geactiveerd.

  De layout van de website komt ons onderhand maar al te bekend voor.

  Dit keer hebben de oplichters het op klanten van de Rabobank, SNS, ING, ABN AMRO, Triodos, Bunq, de Regiobank, ASN en MoneYou gemunt. Uiteraard raden wij ook dit keer weer ten strengste af om op deze berichten in te gaan. Tenzij je graag ziet dat je rekening wordt leeggetrokken, al gaan we er gemakshalve maar vanuit dat dat allerminst het geval is. De sms kun je gerust negeren en verwijderen.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant