Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse mail 'ING': 'De versleuteling van uw ING Mobiel Bankieren zal binnenkort komen te vervallen'

  Valse mail 'ING': 'De versleuteling van uw ING Mobiel Bankieren zal binnenkort komen te vervallen'

  Namens ING worden er valse mails gestuurd met in de onderwerpregel de tekst 'De versleuteling van uw ING Mobiel Bankieren zal binnenkort komen te vervallen'. De mail is niet van ING afkomstig.

  De koptekst die te lezen valt in de opmaak van de mail, wijkt enigszins af van de onderwerpregel. Deze tekst luidt namelijk 'Versleuteling van uw Mobiel Bankieren App Applicatie komt binnenkort te vervallen'

  De volledige tekst van de mail luidt als volgt:

  'Geachte heer/mevrouw,        

  De versleuteling van uw ING Mobiel Bankieren zal binnenkort komen te vervallen. De ING Bank wilt u als cliënt erop attenderen om deze beveiliging van uw Mobiel Bankieren Applicatie opnieuw te versleutelen om schorsing van uw Mobiel Bankieren te voorkomen.

  U wordt verzocht uw applicatie gebruik te valideren door op de onder weergeven button te klikken die is gelinkt aan het beveiligde internet pagina.

  Bovendien nemen we afscheid van de TAN-code en wordt mobiel bevestigen met de Mobiel Bankieren App de standaard. Download daarom nu de ING app en ontdek de mogelijkheden.

  Vanaf dan kunt u altijd en overal uw rekening inzien en beheren. Toch een prettig en veilig gevoel!
  Valideer uw Mobiel Bankieren App
  '

  Oudere mail in een nieuw jasje

  De link verwijst in dit geval naar het domein Portaalomgeving-secure.nl. We hebben deze mail echter al eerder op zien duiken met verwijzingen naar andere domeinnamen, kennelijk blijft deze mail maar rondgaan. Je ziet aan de onpersoonlijke aanhef en de ongebruikelijke zinsbouw wel dat de mail niet van ING afkomstig is, maar in het kader van vindbaarheid plaatsen we maar een nieuwe waarschuwing.

  'Waarom blijven jullie waarschuwen voor deze mails?', denkt de doorgewinterde volger wellicht. Helaas blijkt dat mensen er nog steeds in trappen. Zo werd eerder vandaag bekend gemaakt dat de totale schade door phishing en bankpasfraude in 2019 verdubbeld is ten opzichte van het jaar ervoor. Een gewaarschuwd mens telt nog altijd voor twee.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant