Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse mail ICS: 'blokkade online omgeving en card'

  Valse mail ICS: 'blokkade online omgeving en card'

  Er worden valse e-mails verstuurd uit naam van International Card Services (ICS), waarin staat dat de toegang tot 'Mijn Card Online' is geblokkeerd.

  In het bericht valt, in slecht Nederlands, te lezen dat je een paar keer na het aanmelden niet meer bent 'uitlogt'. Uit veiligheidsoverwegingen is de toegang tot 'Mijn Card Online' geblokkeerd en kun je geen betalingen meer doen met je kaart.

  Deze blokkering kun je opheffen door op de link in het bericht te klikken en de card te verifiëren. Ga hier niet op in! Deze mail is niet door ICS verzonden en je card is niet geblokkeerd. Het gaat hier om een valse e-mail waarmee criminelen creditcard- en andere persoonlijke gegevens in handen proberen te krijgen.

  Klik nooit op de link in een dergelijke mail! Doet je dit wel, kunt je het slachtoffer worden van phishing. Ook kan malware op je computer geïnstalleerd worden.

  Medewerkers van ICS zullen nooit naar persoonlijke gegevens vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke manier dan ook.

  Valse mail herkennen

  Je kunt zien dat dit een oplichtingsmail is door de volgende punten:

  - De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan https://www.icscards.nl. Dit zie je als je met de cursor van de muis op de link gaat staan, zonder deze daadwerkelijk aan te klikken.

  - Het afzender e-mailadres niet op icscards.nl.

  - In de aanhef staat 'Geachte mevrouw' en niet jouw naam.

  Deze of een soortgelijke e-mail van ICS ontvangen, stuur deze dan door naar valse-email(at)icscards.nl en naar [email protected]

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant