Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valse mail 'CJIB' nog altijd in omloop

  Valse mail 'CJIB' nog altijd in omloop

  Je moet ruim vijfhonderd euro betalen omdat je in augustus 2015 door rood bent gereden. Maar wie het betalingsverzoek opent, ziet dat het niet in de haak is..

  'U hebt een beschikking en vervolgens twee aanmaningen ontvangen over het overtreden van een verkeersvoorschrift. Wij hebben u meerderen malen per brief verzocht om de betaling te voldoen.Het openstaande bedrag is tot op heden niet op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) bijgeschreven. Daarom zullen wij de bank opdracht geven om uw rekening te blokkeren per Maandag 16 September 2019. Alleen persoonlijk bij het BKR zelf kunt u inzage krijgen over de informatie die het BKR over u ontvangt. Het blokkeren van uw rekening betekent dat de toegang tot uw rekening geblokkeerd is met ingang van 16-09-2019 tot het volledige bedrag is voldaan.'

  Een fors dreigement. Vervelend om te zien dat deze mail wederom hardnekkig wordt rondgestuurd, nadat we er onlangs al aandacht aan besteedden. Gelukkig is er niets van waar: het CJIB stuurt nooit mails over betalingsachterstanden en is al helemaal niet bij machte om een rekeningnummer te blokkeren. Maar wat zien we als we de link naar het betalingsverzoek openen? Ene R.R. Raghoebarsing met rekeningnummer NL33 BUNQ 2035 6526 26 hoopt dat jij daadwerkelijk geld stort. Het behoeft geen nadere toelichting dat deze persoon niet bij het CJIB werkt en vermoedelijk uit is op een makkelijk zakcentje. Het advies is en blijft dan ook om dergelijke mails direct te verwijderen.

  Betaalverzoek R.R. Raghoebarsing

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant